Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az írek szerint Trump egy büdös nagy rasszista

Sümeghi Lóránt

2016.06.10. 21:28

Az ír miniszterelnök találkozna Donald Trumppal az amerikai politikus júniusban tervezett írországi látogatása alkalmával, ugyanakkor élne a lehetõséggel és elmondaná a republikánusok várható elnökjelöltjének, hogy igenis rasszista nézeteket vall.
DUBLIN, 21:28

Az ír miniszterelnök találkozna Donald Trumppal az amerikai politikus júniusban tervezett írországi látogatása alkalmával, ugyanakkor élne a lehetőséggel és elmondaná a republikánusok várható elnökjelöltjének, hogy igenis rasszista nézeteket vall. 

Enda Kenny ír miniszterelnök a múlt héten az ír törvényhozás előtt kifejtette, úgy véli Trump rasszista és veszélyes megjegyzéseket tett választási kampánya során, hogy biztosítsa magának a republikánus párt jelöltségét.

Ezt követően a kormányfő pénteken újságírók unszolására nagy nehezen kinyögte, hogy

 nem esne nehezemre találkozni Donald Trumppal. De nincs tervbe véve, hogy mi ketten találkozzunk."

Arra az újságírói kérdésre, hogy a találkozón elmagyarázná-e, miért tartja Trump egyes kijelentéseit rasszistának, Kenny így felelt:

természetesen. Örömmel tenném."

Trump a múlt héten jelentette be, hogy a június 22. és 25. között Skóciába és Írországba tervezett útján ellátogat az írországi Doonbegben lévő golfpályájára is. Az amerikai republikánus elnökjelölt tavaly nagy botrányt keltett azzal a kijelentésével, hogy átmenetileg korlátozná a muszlimok beutazását az Egyesült Államokba, válaszul a kaliforniai és párizsi iszlamista támadásokra.

Ugyancsak botrányt keltőek voltak Trump azon megjegyzései, amelyeket az Egyesült Államokba érkező mexikói migránsok megállításával összefüggésben tett. David Cameron brit miniszterelnök is csatlakozott az ingatlanmágnás bírálói közé. Korábban ugyanis a kormányfő megosztónak, ostobának, s helytelennek nevezte Trump kijelentéseit.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére