Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A románok is szembeszállnak Brüsszellel

888.hu

2016.06.10. 21:58

A menekültkérdést nem lehet megoldani kötelezõ befogadási kvótákkal - jelentette ki pénteken Dacian Ciolos román miniszterelnök.
BUKAREST, 22:08

A menekültkérdést nem lehet megoldani kötelező befogadási kvótákkal – jelentette ki pénteken Dacian Ciolos román miniszterelnök.

A kormányfő egy francia rádiónak adott interjúban hangsúlyozta, elsősorban az Európai Unió külső határainak védelmét kellene biztosítani, és azt kell megakadályozni, hogy az illegális bevándorlók bejussanak Európába.

Románia nem támogatja a Brüsszel által megszabott kötelező befogadási kvótarendszert, de Bukarest hamarosan fogadja az első menekülteket.

Románia teljesítette a határok védelmére vonatkozó kötelességét, hiszen Románia határai az egyik legbiztonságosabbak. Emellett Bukarest az uniós határvédelmi ügynökségben (Frontex) is jelentős szerepet játszik, hiszen Görögországban és Olaszországban a második legnagyobb hozzájáruló tagállam.

Képmutatásnak nevezte, hogy egyes tagállamok a romániai korrupció elterjedtségére hivatkozva ellenzik Bukarest schengeni csatlakozását. Úgy vélte, Románia teljesített valamennyi olyan feltételt, amely meg voltak szabva a csatlakozási kritériumok között.

A kormányfő szerint míg korábban a schengeni csatlakozásról technikai szempontok szerint döntöttek, most már politikai kérdéssé vált. Ez zavarja a románokat, ugyanis az a benyomás alakult ki,  hogy a tagállamok eltérő bánásmódban részesülnek.

Románia schengeni csatlakozása ellen Franciaország és Németország emelt vétót 2011-ben. Később Hollandia is megvétózta a döntést.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére