Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orosz hackerek lopták el a Donald Trump-ról szóló adatokat

888.hu

2016.06.14. 22:51

Orosz kormányzati hackerek hatoltak be a Demokrata Országos Bizottság számítógépes adatbázisába. A hírt a Demokrata Párt azonnal meg is erõsítette.
WASHINGTON, 21:58

A The Washington Post szerint a hackerek olyan mélyen ásták bele magukat a számítógépes rendszerbe, hogy még az elektronikus leveleket és internetes beszélgetéseket is képesek voltak elolvasni. Ám "csak" azokat az adatokat, információkat mentették (lopták el), amelyeket a demokraták a várható republikánus elnökjelöltről, Donald Trumpról gyűjtöttek össze. 

A lap meg nem nevezett amerikai tisztségviselőkre hivatkozva azt írja: nem a Demokrata Párt az egyetlen amerikai szervezet, amely orosz hackerek célpontja az Egyesült Államokban. Mindkét várható elnökjelölt - Hillary Clinton és Donald Trump - internetes hálózatait is támadták orosz kémek.

A hackertámadások azt jelzik, hogy az oroszok erőteljesen érdeklődnek az amerikai politikai rendszer és a politikai szereplők iránt,  főként a lehetséges elnökök érdeklik őket.

Csakúgy, ahogyan az amerikai kémek teszik ezt, amikor hasonlóképpen információkat gyűjtenek külföldi vezetőkről." 

Ugyanakkor az internetes lap leszögezi: a demokraták számítógépes rendszerébe történt behatolás mértéke - és időtartama - azt is jelzi, hogy az oroszok elszánt és képzett ellenfelei a számítógépes térben az Egyesült Államoknak. Oroszország ugyanis a Fehér Háztól a State Departmentig (a külügyminisztériumig) megannyi stratégiai célpontot támad. 

 

Először idén áprilisban figyeltek fel arra, hogy valami probléma van a rendszerrel. Szakértők szerint nem juthattak hozzá személyekre vonatkozó, pénzügyi vagy a párt anyagi támogatóira vonatkozó információkhoz, inkább hagyományos kémkedésről, mintsem számítógépes bűnözésről van szó.  A hackerek már egy éve "bent voltak" a Demokrata Párt számítógépes rendszerében, és csak most hétvégén, egy számítógépes nagytakarítás alkalmával sikerült kisöpörni is őket.

A washingtoni orosz nagykövetség szóvivője azt mondta, hogy nincs tudomásuk az ügyről.  

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztek egy számítógép-biztonsággal foglalkozó szakértőt. Shawn Henry dolgozott a párt számítógépes rendszerének "rendbe tételén" . Az egykori FBI ügynök azt mondta:

 valamennyi ország hírszerzésének az a dolga, hogy információkat gyűjtsön külföldi ellenfeleiről".   

 Vlagyimir Putyin orosz elnök eddig kedvezően beszélt Donald Trumpról,  aki az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok javítására szólított fel. Ám - mint a The Washington Post szakértője rámutat - az oroszok keveset tudnak Trumpról. Miközben a politikában régóta aktív Hillary Clintont vélhetően jól ismerik,  addig a politikában újonc New York-i milliárdos üzletemberről nem sokat tudhatnak. A CIA volt munkatársa szerint a Trump-ról összegyűjtött adatok ötleteket adhatnak a tárgyalási stílusa megértéséhez.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére