Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az unió retteg a brit referendumtól

Horváth József György

2016.06.20. 20:28

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint a brit népszavazás az uniós tagságról "vészjelzés", amelyet az unió nem hagyhat figyelmen kívül.
LISSZABON, 20:28

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint a brit népszavazás az uniós tagságról "vészjelzés", amelyet az unió nem hagyhat figyelmen kívül.

Az Európai Unió állam- és kormányfői testületének a vezetője erről Portugáliában nyilatkozott a sajtónak, miután hétfőn találkozott Antonio Costa portugál miniszterelnökkel.

Esztelenség lenne részünkről, ha figyelmen kívül hagynánk egy olyan vészjelzést, mint amilyet a brit referendum jelent. Bármi is legyen az eredménye, mély pillantást kell vetnünk az unió jövőjére. Nem kétlem, hogy a belső és külső ellenségeink pezsgőt bontanának, ha az eredmény negatív lenne számunkra. A legerősebb félelmet az okozza, hogy a negatív eredmény felbátoríthat más euroszkeptikusokat is Európában"

- mondta.

Tusk véleménye szerint a britek kilépése meggyengítené az egész nyugati világot, és azt kérte a brit választópolgároktól, hogy szavazzanak a bennmaradásra.

Elismerte ugyanakkor, hogy "egyre több jele van az elégedetlenségnek az Európai Unióval, és ezek a jelek egész Európából érkeznek, nem csak az Egyesült Királyságból".

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére