Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

David Cameron: az EU-tagság a gazdasági biztonság feltétele

Bokor Gábor

2016.06.21. 21:58

Az EU-tagság mindenekelõtt Nagy-Britannia gazdasági biztonságát szolgálja és a kilépés súlyos kockázatokat jelentene a brit családok megélhetésére.
LONDON, 21:58

Az EU-tagság mindenekelőtt Nagy-Britannia gazdasági biztonságát szolgálja és a kilépés súlyos kockázatokat jelentene a brit családok megélhetésére.

David Cameron kedd délután a Downing Street-en található hivatala előtt intézett felhívást a választókhoz. 

Elmondta, ha a többség csütörtökön a kilépés mellett voksol, annak a következő generációnak a tagjai szenvednék meg leginkább, hisz az EU-tagság eldobása végleges és visszafordíthatatlan. 

Meg vagyok győződve, hogy Nagy-Britanniának jobb az Európai Unión belül, mint egyedül az unión kívül

- mondta. 

A brit miniszterelnök kifejtette, a kilépés veszélyeztetné azt, hogy az ország hozzáférjen az EU 500 milliós belső piacához, amelynek köszönhetően rengeteg brit kap állást. Ráadásul Nagy-Britannia kereskedelmének nagy része is attól függ. 

Cameron felhozta, hogy a Brexit miatt az országnak rövid távon recesszióval kell szembenéznie a szigetországnak, középtávon évtizednyi bizonytalanság, hosszú távon pedig kevesebb munkahely lesz, ráadásul alacsonyabb bérekkel és magasabb árakkal kell szembenézniük a lakosoknak. 

Ha kiszavazzuk magunkat (az EU-ból), az visszafordíthatatlan döntés lenne, akkor végleg távoznánk az EU-ból, és ennek következményeivel a következő nemzedéknek kellene együtt élnie, sokkal tovább, mint nekünk

- pontosított a kormányfő. 

Beszéde végén a brit kormányfő azt kérte mindenkitől, hogy az ország jövője érdekében szavazzanak Nagy-Britannia további EU-tagságára.
 

(MTI)  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére