Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelnek köszönhetjük, ha a britek kilépnek

Bertha László

2016.06.22. 15:58

Hans-Olaf Henkel, a Német Iparszövetség volt elnöke szerint, ha a britek kilépnek az EU-ból, akkor Németországnak is ezt kell tennie.

Hans-Olaf Henkel, a Német Iparszövetség volt elnöke szerint, ha a britek kilépnek az EU-ból, akkor Németországnak is ezt kell tennie.

Henkel a csütörtöki brit népszavazás kapcsán fejtette ki véleményét a Junge Freiheit hasábjain. Az európai parlamenti képviselő szerint meglehetősen álságos az Európai Bizottság viselkedése a Brexit kapcsán. Honlapjukon ugyanis Winston Churchillt ünneplik, mivel az egykori legendás brit miniszterelnök már 1946-ban az „Európai Egyesült Államokról” beszélt, csak épp azt felejtették el közölni, hogy Churchill kizárta Nagy-Britannia tagságát.

Hans-Olaf Henkel szerint a Brexit kérdése nem válaszolható meg egyszerűen, David Cameronnal szemben pedig megértő, hogy végül kiírta a népszavazást:

Mivel Párizs és Brüsszel, Berlin a „több Európát” mantrázásával London szuverenitását már előre és egyre hangosabban megkérdőjelezték, kényszerítették Cameront, hogy ezzel kapcsolatban népét megkérdezze.”

A politikus azonban világossá teszi, hogy jómaga a Brexit ellen van, Németországnak pedig sürgősen észbe kell kapnia, hiszen a britek távozásával az unió egyik utolsó, józanésszel bíró országa hagyná el az Európai Uniót. Véleménye szerint a referendum legnagyobb tanulsága a németek számára, hogy milyen fontos a népszavazás intézménye, akár Németországban is tarthatnának az euróról vagy a migránspolitikáról. Henkel úgy látja, hogy az Európai Unió még mindig a franciákról szól, amit jelez, hogy Juncker mindent megenged a franciáknak, „mert az Franciaország!”. Ha britek kilépnek, akkor Németország végleg magára maradna a terhekkel.

Henkel véleménye szerint mind a migránsválság, mind az összes többi uniós válságkezelés rombolóan hatott a brit közvéleményre, akiknek jelentős része a font elvesztését félti leginkább. Mindez pedig nem másnak, mint a Merkel, Schäuble és Juncker & Co. társaságnak köszönhető, akik minden válságra a „még több Európát” receptet írták fel.

Merkel az egyik legfőbb oka a Brexitnek, hiszen a menekültpolitikájával hatalmas lökést adott a kilépéspártiaknak:

Amikor az ARD és a ZDF büszkén és egyoldalúan mutatták be Németországot a morál új szuperhatalmaként, az „üdvözöljük a menekülteket” feliratú táblákkal egyetemben, főbb híreiben a BBC egy ideje már a Németország felé tartó menekültáradatról, illetve azokról az elemzésekről tudósított, hogy mindez mit jelenthet Nagy-Britannia számára.”

– jegyzi meg véleménycikkében Hans-Olaf Henkel.

A szerző szerint amennyiben elutasítják a Brexitet az állampolgárok, akkor sem dőlhet hátra Brüsszel, a problémákat nem lehet lesöpörni a napirendről. Henkel példaként hozza Belgiumot, ahol az ország két és fél nyelvvel sem tud megbirkózni:

Akkor mégis hogyan kellene működnie egy központosított szuperállamnak 24 nyelvvel?”

– teszi fel jogosan a kérdést Henkel, majd később így folytatja:

Számomra az álszentség netovábbjának tűnik, amikor ezekben a napokban, hetekben éppen Angela Merkel és Wolfgang Schäuble panaszkodnak a Brexit lehetséges következményeiről, hiszen azt éppen ők okozták!”

A szerző az írás végén megjegyzi, hogy ha a britek távoznak, akkor nekik is követniük kell: „ha Brexit, akkor Dexit!”

Prof. Dr. Hans-Olaf Henkel a Német Iparszövetség (BDI) volt elnöke, ma az ALFA  képviselőjeként az EKR frakció tagja az európai parlamentben.

(Junge Freiheit)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére