Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabadesésben a legnagyobb brit pénzügyi cégek papírjai

888.hu

2016.06.27. 16:28

A Londoni Értéktõzsdén (London Stock Exchange) felfüggesztették a Barclays és az RBS papírjainak kereskedelmét hétfõ reggel.

A brit pénzügyi óriások részvényeinek értéke brutálisat zuhant: a Barclays papírjai 10,3 százalékot estek, az RBS részvényei 15 százalékot. Ekkor életbe is lépett egy automatikus eljárás, amely felfüggeszti az adott cégek papírjainak kereskedelmét, amennyiben azok 8 százaléknál többet estek egy kereskedési napon. Mindez már későn jött.

Amikor a Londoni Tőzsdén felfüggesztik valamely papírok kereskedelmét, akkor az érintett cég papírjait egy aukcióra küldik, ahol újraszámolják az értéküket. Ez lehetővé teszi a piac számára, hogy döntést hozzon a papírok aktuális értékéről, mielőtt azokkal újra kereskedni lehet.

A Barclays és az RBS részvényeinek kereskedését öt percre függesztették fel – mondta a Londoni Tőzsde szóvivője.

A bankokat eddig komolyan megviselte a Brexit. Pénteken a Barclays papírjai 9,76 százalékkal, az RBS papírjai pedig 13,3 százalékkal értek kevesebbet a nap végére. A Lloyds papírjai több mint 20 százalékot estek hétfőn.

Az RBS piaci értéke csütörtök óta 10 milliárd fonttal csökkent (!!!). A bankok vezetői próbálták lehűteni a kedélyeket, egyelőre sikertelenül.

Ma Nagy-Britannia és a brit üzleti élet egy új korszakba lép. Új feltételeket és együttműködési alapot kell megteremtenünk európai és globális partnereinkkel, amely bonyolult és időigényes feladat. Az elkövetkező hetekben és hónapokban fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy segítsük az ügyfeleinket hozzáigazodni és felkészülni az új szituációra"

– mondta Douglas Flint, az HSBX csoport elnöke.

A Bank of England az árfolyamesésekre reagálva azt közölte, hogy figyelemmel kíséri a kialakult szituációt és megtesz minden szükséges lépést, hogy támogassa a monetáris rendszert.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére