Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Tóth Dalma

2016.06.29. 20:00

Orbán Viktor szerint a britek elvetették az unió bevándorlás- és migránspolitikáját; az EU tagállamainak vezetõ tanácskoztak; Simon Gábor a volt MSZP-s politikus börtönbe kerülhet. A nap hírei a 888-on.
1. Orbán Viktor: az EU nem Brüsszelben van

A magyar miniszterelnök szerint az unió bevándorlás- és menekültpolitikája hatalmas szerepet játszott abban, hogy Nagy-Britanniában a kilépést támogatók kerültek többségbe az európai uniós tagságról kiírt népszavazáson.Orbán Viktor szerint az Európai unió demokratikus jellegét csak a tagállamokon keresztül lehet megerősíteni. Olyan uniós migrációs politikát kell kialakítani, amely megfelel az emberek igényeinek. A magyar embereket is biztosítani kell arról, hogy Brüsszel meghallja a hangjukat. Ehhez erős pozícióra van szükség, ami népszavazás nélkül nem garantálható.

2. EU-csúcs az Egyesült Királyság kiválásáról

Az Európai Unió jövőjének alakulásáról tanácskoztak Brüsszelben az uniós tagországok állam- és kormányfői. Az informális megbeszélésen a britek EU-tagságának megszűnéségről, annak folyamatáról és következményeiről egyeztettek. David Cameron ismertette a brit helyzetet. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökével is megbeszélést folytatott, hogy megtudakolhassa, hogy lehet Skóciát az Európai Unióban tartani a brit kilépés esetén is.

3.  Az MSZP egykori elnökhelyettesére börtönbüntetést szabhatnak ki

Simon Gáborra, az MSZP egykori elnökhelyettesére a Központi Nyomozó Főügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vád nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, magánokirat nyolcrendbeli felhasználásának vétsége valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás. A főügyészség Simon esetében a pénzbüntetést és a közügyektől történő eltiltást is indítványozta. A volt MSZP-s politikus rövid idő alatt 267 millió forint bevétel szerzett, ami után nem fizette be a személyi jövedelemadót és az egészségügyi hozzájárulást, ezzel több mint száz millió kiesést okozott a költségvetésnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére