Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két évet kapott a német dzsihadista, aki Szíriában levágott fejekkel pózolt

Bokor Gábor

2016.07.12. 20:26

Két év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki Szíriába ment harcolni, és a társa által megölt katonák levágott fejével pózolt. Az elkészült szelfiket a Facebookra is feltöltötték.
FRANKFURT, 20:26

Két év börtönbüntetésre ítélték azt a német férfit, aki Szíriába ment harcolni, és a társa által megölt katonák levágott fejével pózolt. Az elkészült szelfiket a Facebookra is feltöltötték. 

A frankfurti bíróság keddi ítéletében két év börtönbüntetésre ítélte a 21 éves, iráni gyökerekkel rendelkező, de német állampolgár Aria Ladjedbardit, amiért az 2014-ben Szíriába utazott, hogy ott a dzsihadisták oldalán harcoljon. 

A férfi Vedat V. nevű cinkostársával és csapatával 2014-ben megtámadta az Idlib tartományban lévő Binnish városának katonai ellenőrzőpontját. Ott a szír hadseregnél szolgáló katonákat megölték, majd lefejezték őket és a holttestekkel pózoltak. Az elkészült képeket Aria társa a Facebookra is feltöltötte.

Az elkészült képeket megtalálták a vádlott lefoglalt számítógépén és az anyja telefonján is. A korábbi tárgyalásokon azt mondta az iráni származású férfi, hogy nem akart rajta lenni a képeken, társai kényszerítették és nem gondolta volna, hogy felteszik azokat az internetre. 

Elismerte, hogy Szíriában fegyveres kiképzést kapott, ám tagadta, hogy bármelyik terrorszervezetnek a tagja lett volna. A bíróságot nem hatotta meg az szélsőséges dzsihadista védekezése. Az ítélet meglepően enyhe, két év börtönbüntetést szabtak ki rá. 

(Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére