Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU vezetõi kiakadtak a Bizottság korábbi elnökének új munkahelye miatt

Bokor Gábor

2016.07.13. 07:28

José Manuel Barroso a 2008-as pénzügyi válság kirobbantásáért felelõs egyik pénzintézethez, a Goldman Sachshoz igazolt az Európai Unióból.
BRÜSSZEL, 07:28

José Manuel Barroso a 2008-as pénzügyi válság kirobbantásáért felelős egyik pénzintézethez, a Goldman Sachshoz igazolt az Európai Unióból.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság korábbi elnöke, a másfél évszázada működő Goldman Sachshoz igazolt. Állítása szerint azzal lesz elfoglalva a cégnél, hogy a Brexit negatív hatásai csökkentse.


Kapcsolódó cikkünk:  

Az EU nagyágyúi Angliába migrálnak


Volt kollégái amiatt kritizálták, mert egy olyan társaságnál kapott állást, ami nyakig benne volt a 2008-as gazdasági világválság előidézésben.

A Goldman Sachs-t többen is megvádolták azzal, hogy segített az athéni vezetésnek kicsinosítani a teljes csőd szélén álló ország gazdasági mutatóit, hogy az a beléphessen 2000-ben az eurozónába. 

Ez a gyors átállás a politikaiból az üzleti életbe, csorbítja az Európai Bizottság hírnevét."

– fogalmazott Sven Giegold, német zöld párti politikus. 

Az unióban dolgozó források szerint, Barroso nem tájékoztatta új munkahelyéről a jelenlegi elnököt, Jean-Claude Junckert, aki nem feltétlen örült elődje új állásának. 

A francia Szocialista Párt (PS) Európai parlamenti delegációja hozakodott elő a legmerészebb ötlettel: szerintük a meg kéne nyirbálni a korábbi portugál miniszterelnök nyugdíját, amikor nyugdíjba vonul. 

 (RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére