Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok folyamatosan nyomás alatt tartják a magyar-szerb határt

Bokor Gábor

2016.07.20. 10:18

Egyre több illegális bevándorló közelíti meg a magyar határt. A miniszterelnöki fõtanácsadó szerint nagyon elszántak, így akár erõszakos módon is készek Nyugat-Európába jutni.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 reggeli műsorában elmondta: 

Az első negyedévben mintegy 4500-an, a második negyedévben 10 500-an kísérleteztek a magyar határon, vagyis a tendencia növekszik. Ha ez a nyomás fokozódik, bonyolult helyzetet eredményezhet az egész Balkánon és az egész Európai Unióban. Ezen felül - mint hozzátette - több mint 130 ezren vannak Olaszországban, akik tengeren érkeztek Líbiából. Mindez azt jelenti, hogy folyamatosan nyomás alatt tartják Európát."

Az idei év elő negyedévében közel 4500-an, míg a másodikban több mint dupla annyian, 10,500-an próbáltak meg átjutni a határon, így kijelenthető, hogy egyre több migráns próbálja hazánkon keresztül elérni a nyugat-európai célpontját. 

Bakondi hozzátette, több mint 130 ezren vannak Olaszországban, akik a tengeren keresztül érkeztek Líbiából. Mindez azt jelenti, hogy folyamatosan nyomás alatt tartják Európát. A tanácsadó szerint Európa-szerte egyre többen vélik úgy, hogy ilyen mértékű tömeges migrációt Európa nem képes kezelni, s a nemzeti kormányoknak és Brüsszelnek határozott lépéseket kell tenniük a védelem érdekében.

Nagy veszélyt jelent az európai közbiztonságra nézve, hogy a migránsok egyre több erőszakos cselekményt követnek el: a magyarországi táborokban is több atrocitás történt, s a németországi vonaton támadóról is kiderült, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez kötődött.

Bakondi bízik abban, hogy az Európai Unióban sikerül egy olyan biztonsági rendszert kialakítani, amely lehetőséget ad a valódi menekülteknek a politikai menedékjog elérésére, viszont hatékonyan képes távol tartani a terrorizmust, és mindazokat, akik gazdasági célból akarnak bejutni az unióba.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére