Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.07.20. 19:59

Felrobbantottak egy orosz újságírót Ukrajnában; a britek lecserélik az atom tengeralattjáróikat; eldõlt ki lesz az unió soros elnöke a britek helyett. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orosz újságírót robbantottak fel Kijevben

Pavel Sheremet épp autójával ment munkába, amikor a támadás érte. Az újságíró a belvárosban hajtott, amikor felrobbant vele a gépjármű. Klasszikus maffiamódszerrel gyilkolták meg Ukrajna fővárosában az orosz újságírót. Autója indításakor működésbe lépett a robbanószerkezet, ami a levegőbe repítette az autót. Pavel Sheremet újságíró és politikai elemző volt, aki leginkább Oroszország és Ukrajna kapcsolatával, valamint a posztszovjet tagköztársaságok fejlődésével foglalkozott.

A britek felújítják az atom-tengeralattjáró flottájukat

Nagy többséggel jóváhagyta a brit parlament a nukleáris fegyverzettel felszerelt tengeralattjáró-flotta megújítását. Az ellenzéki Munkáspárt képviselőinek jelentős többsége is megszavazta a Trident fegyverrendszert hordozó tengeralattjárók kicserélését, nyíltan szembefordulva Jeremy Corbynnal, a Munkáspárt vezetőjével. A négy tengeralattjáróból álló kötelék kicserélése 31 milliárd fontba (12 ezer milliárd forintba) kerül, és a program költségvetése 10 milliárd font tartalékot is tartalmaz. A jelenlegi brit atomtengeralattjáró-flotta első egységét 1994-ben bocsátották vízre; az új flotta várhatóan a 2030-as években áll teljes számban hadrendbe.

Eldőlt, melyik ország lesz az EU soros elnöke a britek helyett

Magyarország korábban jelezte az uniós intézményeknek, hogy kész vállalni az Európai Unió soros elnökségét 2017 második fél évében, amit eredetileg Nagy-Britannia adott volna. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Magyarország kifejezetten pozitív visszajelzéseket kapott legutóbbi soros elnökségéről, abban az időszakban számos fontos kezdeményezés indult el az EU-ban, továbbá a magyar diplomaták teljesítményét is elismerés övezte. Azonban Donald Tusk szóvivője elárulta, hogy a britek helyett Észtország lesz a soros elnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére