Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az elcsalt választások miatt megfigyelõket küldenek Ausztriába

Nagy Gábor

2016.07.22. 16:28

BÉCS, 16:28

Mint július 1-én kiderült, az osztrák alkotmánybíróság ítélete szerint a szavazatszámlálás körüli szabálytalanságok miatt meg kell ismételni az elnökválasztást Ausztriában.

Két nappal később már a bécsi székhelyű Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Demokratikus Intézményekért és Emberi Jogokért irodájának vezetője, Michael Georg Link is megerősítette azt az információt a Breibartnak, hogy a szervezet választási ellenőröket küld majd az október 2-én tartandó megismételt államfőválasztásra.

Július 22-én pedig a Deutsche Wirtschafts Nachrichten számolt be arról, hogy az EBESZ már az osztrák hatóságoktól is meghívást kapott, hogy ellenőrizze a megismétlendő osztrák elnökválasztást.


Mint ismert, az osztrák államfőválasztás május 22-i második fordulójában szoros küzdelemben Alexander Van der Bellen, a Zöldek által támogatott független államfőjelölt 50,35 százalékkal nyert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltjével, Norbert Hoferrel szemben, akit a szavazásra jogosultak 49,65 százaléka támogatott. Van der Bellen alig több mint 31 ezer szavazattal előzte meg Hofert.

Azonban a voksolást követően kiderült, hogy a 117 körzetből 94-ben nem ment simán a szavazás; 120 ezer esetben már a választás napján felnyitották a beérkezett levélszavazatokat; 82 választási irodában előre kiválogatták az érvénytelen szavazatokat – ami szabálytalan és 570 ezer szavazatot érintett; valamint nem osztrák állampolgárok is részt vehettek a voksoláson.

Megközelítőleg több mint 600 ezer elcsalt szavazatról lehet szó; az FPÖ jelöltje, Norbert Hofer pedig 30863 szavazattal maradt alul.

(Breibart, Deutsche Wirtschafts Nachrichten)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére