Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen egy hétköznapi ISIS terrorista

Tóth Dalma

2016.07.27. 15:58

Kik csatlakoznak az Iszlám Államhoz? Egy amerikai think-thank jóvoltából most részletes információikat kaphatunk a terrorszervezethez csatlakozó külföldi katonákról.

Kik csatlakoznak az Iszlám Államhoz? Egy amerikai think thank jóvoltából most részletes információikat kaphatunk a terrorszervezethez csatlakozó külföldi katonákról.

A New Amerika Alapítvány most egy részletes tanulmányt közölt az Iszlám Államban harcoló külföldi katonákról. A munkát egy megszökött ISIS katona által ellopott dokumentumok segítették. Az Iszlám Állam is igyekszik számon tartani a harcosait, de külső fél számára eddig hozzáférhetetlenek voltak ezek az iratok. A tanulmányhoz nagyban hozzájárult a szökött katona által biztosított dokumentumok.

Egy átlagos ISIS-hez csatlakozó katona fiatal, egyedülálló és az alapismereteknél valamivel többet tud az iszlámról. Az ok, amiért csatlakoznak a terrorszervezethez attól függ, hogy honnan származnak és életük melyik szakaszában járnak. A legtöbben korábban fizikai munkásként dolgoztak.

A külföldi harcosok kétharmada egyedülálló, 23 százaléka házas és gyereke is van,  és csak 7 százalékuk él házasságban gyerek nélkül. Az iszlámot többségük csak az alapjaiban ismeri.

Ha a csatlakozó katonák számát a származási országuk lakosságához viszonyítjuk a legtöbben Jordániából indulnak útnak, hogy támogathassák az Iszlám Államot. Európán belül ezt listát Belgium vezeti, de a békés Svédektől is sokan csatlakoznak az ISIS-hez.

A katonák 25 százaléka mielőtt beállt volna a terrorszervezethez soha nem járt külföldön. A harcosoknak csak a 14 százaléka járt már legalább három másik országban.

Leginkább a saját államának ellenálló városokból, mint a kínai Xijangból és a líbiai Dernából indulnak útnak az emberek, hogy az Iszlám Államot támogathassák.

Dernából a 22-24 évesek előszeretettel állnak be az ISIS soraiba.

Egy 80 éves férfi Xijangból azért csatlakozott a terrorszervezethez, mert a fia meghalt Szíriában a harcok közben. Az emberek Xijangból viszonylag későn kezdték el támogatni az Iszlám Államot, mert arra vártak, hogy a kalifátus jobban megerősödjön.

Ahogy az ISIS egyre több területet veszít el Szíriában és Irakban úgy egyre több és több embere lesz elégedetlen. A katonák hazatérhetnek és otthonról folytathatják a harcot, ezért rájuk kell koncentrálni. Meg kell tudnunk, hogy kik az Iszlám Állam  külföldi katonái és honnan jönnek, mert csak így harcolhatunk ellenük hatékonyan."

– áll a tanulmányban.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére