Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2016.07.27. 19:59

Továbbra is vezet a Fidesz; Trump népszerûsége magasan veri Clintonét; lassan elfogynak az MSZP-sek. A nap legfontosabb hírei.
Továbbra is vezet a Fidesz

A Nézőpont Intézet szerdán kiadott közvélemény-kutatása alapján a legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 44, a Jobbik 21, az MSZP 12, a DK 8, az LMP 7, az Együtt 2, míg a PM 1 százalékon áll. A kormánypárti tábor júniushoz képest további három százalékkal tudta növelni támogatottságát. A Jobbik egy százalékot vesztett, így jelenleg 12 százalékon áll. A baloldali pártokkal többen szimpatizálnak (17 százalék), mint a Jobbikkal.

Trump népszerűsége magasan veri Clintonét

A Los Angeles Times és a USC Dornsife kutatóintézet közös elnökválasztási közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a szavazók 47 százaléka Trump mellett tenné le a voksát, míg az egyik botrányból a másikba eső Hillary Clintont, csak a megkérdezettek 40 százaléka támogatná. Ez az eddig mért legnagyobb különbség a két elnökjelölt között. Korábban, a CNN hírcsatorna hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása szerint Donald Trump a maga 44 százalékával jelentős előnyre tett szert a szavazatok 39 százalékát birtokló Clintonnal szemben. Ez a különbség szerdán még tovább nőtt.

Lassan elfogynak az MSZP-sek

A Népszabadság információi szerint rohamosan zsugorodik az MSZP tagsága, öt év alatt tízezernél több párttagot veszíthetett, tagdíjakból már a DK is többet szedett be. Az MSZP keményen megsarcolja a tagjait, tagdíjakból ötször-hatszor annyi bevételre tesz szert mint a Jobbik. Tavaly 22,3 milliót gyűjtött az MSZP, míg a Jobbik csak 4,2-t. A Népszabadság kiemeli, hogy a kormánypártnak megközelítőleg annyi tagja van, mint a Jobbiktól a Liberálisokig terjedő ellenzéknek együttesen. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére