Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fiatalok körében 16 százalékkal csökkent Clinton támogatottsága

Sümeghi Lóránt

2016.07.30. 10:58

Annak ellenére, hogy sok amerikai fiatal számára vonzó a liberális világszemlélet, mégis egyre nehezebben válnak megszólíthatóvá a demokraták elnökjelöltje által.
WASHINGTON, 10:58

Annak ellenére, hogy sok amerikai fiatal számára vonzó a liberális világszemlélet, mégis egyre nehezebben válnak megszólíthatóvá a demokraták elnökjelöltje által. 

Hillary Clinton népszerűsége nemcsak az országos felmérésekben hagy némi kívánni valót maga után, hanem a párton belül is érdekes statisztikákra bukkant a Gallup elemzőintézet. A statisztikák alapján ugyanis erős lejtmenetben van Hillary népszerűsége, ami a fiatalokat illeti.

Egy évvel ezelőtt a 18-29 évesek körében elvégzett reprezentatív felmérések azt mutatták, hogy a fiatalok 47 százaléka támogatná Clintont, míg ez év júliusában ez az szám már csak 31-re zsugorodott.

Egy év alatt tehát 16 százaléknyi fiataltól szabadult meg a volt First lady.

A tendencia azért is aggasztó a demokraták szemszögéből nézve, mivel Barack Obama - és a Demokrata Párt összességében - mindig is nagy erőkkel támaszkodott a fiatalok szavazatára. Obama 2008-as és 2012-es kampánya sok elemző szerint azért sikerült ennyire jól, mert rengeteg fiatalt tudhattak maguk mögött. Ezzel szemben Hillary pontosan ezzel ellentétes politikai tendenciát produkál.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére