Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kire szavazna Homer és Marge Simpson az amerikai elnökválasztáson?

Tóth Dalma

2016.08.01. 20:58

A Simpson család szerkesztõi ezúttal a 2016-os amerikai elnökválasztásról mondták el véleményüket.

A népszerű rajzfilm sorozat, a Simpson család szereplői, Homer és Marge az amerikai elnökválasztáson Hillary Clintonra szavazna a Fox televízió által bemutatott rövid videó szerint.

A videóban népszerű házaspár egy rövid kampányvideót néz a televízióban, ami arról szól, hogyan reagálna az éjszaka közepén egy krízisre Hillary Clinton és Donald Trump, ezután döntenek arról, hogy kire adnák le a voksukat.

A helyzet utalás Clinton kampányreklámjára, amelyet a 2008-as előválasztásokon vetett be a jelenlegi elnök, Barack Obama ellen.

A reklám "Simpson-verziójában" Clinton azonnal reagál a telefonhívásra és intézkedik. Donald Trump ellenben kinyomja a telefonját, amikor a Fehér Ház krízisközpontja felhívja, mert éppen gonosz Twitter-üzeneteket ír egyik politikai ellenfeléről. Trump az ágyban fekszik, amikor felhívják, mellette pedig Hitler nagy beszédei című könyv hever.  A telefon újra csöng, ekkor az elnökjelölt újra megígéri, hogy mindjárt a helyszínre siet.

Ezt követően azonban egy csapat még órákon át azon dolgozik, hogy Trumpot kisminkelje, színt spricceljen rá, végül frizurát is kap: a kopasz fejére egy kiskutyát igazítanak. Mire rendbe szedi magát Trump már túl késő lesz; a kínai flotta már előrenyomult.

A reklám végén Homer zavartan bejelenti, hogy Trumpra szavaz, ám miután felesége, Marge közli vele, hogy ezek után kérdéses, hogy valaha közel engedi-e magához Homert, az meggondolja magát.

És így lettem végül demokrata."

- viccelődik a végén Homer.

Már korábban is előfordult, hogy a Simpson család készítői reagáltak aktuálpolitikai eseményekre. Az előző elnökválasztásokon is véleményt nyilvánítottak, sőt a skót függetlenség is téma volt. Boncolgatták már a melegjogokat, a fegyvertatást és a bevándorlás kérdését is.

Simpsonék mindig a demokratákra szavaznak, ha engedi a szavazógép.

Korábban a republikánus elnökkel George Bushsal is összetűzésbe keveredtek Simpsonék a való életben és a mesefilmben is.

George Bush felesége egy interjúban azt nyilatkozta, hogy Simpsonék története a legnagyobb hülyeség, amit valaha látott. Az írok erre reagálva Marge nevében küldtek levelet a Bush családnak, amelyben az anya megvédi gyermekeit és férjét az őket ért vádakkal szemben. Homer felesége választ is kapott, melyben Barbara bocsánatot kér. Később is volt konfliktus a két család között, George Bush 1992-es propagandabeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai családoknak nem kéne olyannak lenniük, mint a tévében látott Simpsonék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére