Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BBC-nél többet kereshetsz, mint Theresa May

Sümeghi Lóránt

2016.08.02. 10:58

A BBC nevû brit köztelevíziót súlyos vádak érték, miszerint több vezetõségi tag nagyobb fizetést kap, mint maga Nagy-Britannia miniszterelnöke.
LONDON, 10:58

A BBC nevű brit köztelevíziót súlyos vádak érték, miszerint több vezetőségi tag nagyobb fizetést kap, mint maga Nagy-Britannia miniszterelnöke. 

Több brit parlamenti képviselő is arra kérte a BBC vezetőségét, hogy hozzák nyilvánosságra azoknak az alkalmazottaknak a listáját, akik a legmagasabb bérezésben részesülnek. Ugyanis a lefolytatott független vizsgálat azt dokumentálta, hogy nagy az esélye annak, hogy bizonyos felsőbb körökben akár a brit miniszterelnöknél is többet kereshetnek a szervezetnél.

Jelenleg Theresa May brit miniszterelnök évi 143 ezer fontot keres, amely átváltva meghaladja az 52 millió forintot. Ennek fényében, a brit köztévé vezetőségi tagjai igencsak busás fizetéssel rendelkezhetnek.

A botrányosan hatalmas kifizetések ügyét az is nehezíti, hogy a BBC hivatalos álláspontja szerint nem fogja nyilvánosságra hozni alkalmazottainak bérét. A köztelevízió indoklása szerint egy ilyen lépéssel komoly versenyhátrányba kerülnének a munkaerőpiacon. Továbbá hangsúlyozták, hogy a csillagászati fizetéseket főként a licenszek értékesítéséből fedezik.

A brit parlament alsóháza azonban nem tágít. A bérek körüli vitát kivizsgáló tanács elnöke, Damian Collins szerint teljesen mindegy, hogyan érvel a szervezet, ha a köztévénél valaki jobban keres mint a miniszterelnök, annak nyilvánosnak kellene lennie.

(Express)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére