Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tinderezõk önbizalomhiánnyal küszködnek

Tóth Dalma

2016.08.06. 12:28

A tinderezõk hajlamosabbak az önbizalomhiányra, mint azok, akik nem használják a randiappot. A jelenség nem csak a nõket érinti. A férfiak még inkább önbizalomhiányosak.

Az Észak-Texasi Egyetem kutatása alapján a tinderezők elégedetlenebbek a testükkel és hajlamosabbak tárgyasítani magukat.

A randiappon úgy jelezhetjük, hogy tetszik nekünk valaki, hogy jobbra húzzuk a nekünk javasolt partnert. Ha balra lapozunk, akkor passzoljuk a nekünk ajánlott személyt. Ha mindkét fél jobbra húzta egymást, akkor azt a rendszer jelzi a feleknek.

Az Észak-Texasi Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy a Tinderen kapott visszajelzések milyen hatással vannak egy személy önértékelésére. A kutatásba 1317 főt vontak be. A vizsgálat során az alanyoknak értékelniük kellett saját megjelenésüket és testüket, valamint azokkal kapcsolatos kérdéssorokra kellett válaszolniuk.

Az emberek egy szürreális világban élnek, elérhetetlenek ideálokat kreálnak, és olyan elvárásokat támasztanak magukkal szemben, amelyeknek senki sem tud teljesen megfelelni. Sokan ezért éjjel-nappal a megjelenésükkel foglalkoznak."

– véli a kutatás egyik vezetője.

Mindkét nem tinderező képviselői elégedetlenebbek voltak testükkel. Az applikációt használók jobban aggódtak a külsejük miatt, mint azok, akik nem használják az appot. A férfi felhasználóknak volt a legkisebb önbizalmuk a csoportban. Ezek alapján nem csak a nőket, hanem a férfiakat is aggasztják a társadalmi elvárások.

A Tinder közel négy évvel ezelőtt jelent meg az online piacon, de gyorsan az egyik legkedveltebb randiapplikációvá vált.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére