Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy hét alatt majdnem mindenki megkapta népszavazási értesítõjét

Bokor Gábor

2016.08.14. 11:08

A Nemzeti Választási Iroda az értesítõben az országos népszavazás kitûzésérõl, és arról tájékoztatja a magyarországi lakcímmel rendelkezõ választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.

A Nemzeti Választási Iroda augusztus 8-án hétfőn kezdte meg a névre szóló küldemények postázását. Minden olyan magyar állampolgár kap levelet, aki a rendelkezésre álló információk szerint az október 2-i népszavazáson szavazhat.

Az NVI az értesítőben az országos népszavazás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.

Az NVI a Magyar Posta Zrt-t bízta meg a közel nyolcmillió levél kiküldésével. A kézbesítés határideje augusztus 15. Amennyiben valaki nem kapta meg a fehér borítékot, akkor a jegyzőnél jelezheti a problémát, aki új értesítőt állít ki. 

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. Egyértelművé teszi továbbá a szavazás helyét és idejét is.

Azok is kapnak levelet, akik jelenleg még nem nagykorúak, de október 2-ra betöltik 18. életévüket. 

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki.

Október 2-án a következő kérdésre kell válaszolniuk a magyar állampolgároknak: “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

(Híradó

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére