Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszatér a saría-rendõrség Németországba?

Tóth Dalma

2016.08.15. 13:08

Beigazolódni látszik a németek félelme: úgy tûnik visszatértek a saría-járõrök, az muzulmán vallásrendõrök. Az önjelölt rendfenntartók már két évvel ezelõtt is zaklatták Wuppertal lakosait. Rendõrségi vizsgálatról egyelõre nincs hír.

Hamburgi szemtanúk Iszlám Állam és „saría-rendőrség” feliratot véltek felfedezni járműveken.

Két évvel ezelőtt férfiak egy csoportja iszlám vallásrendőrségnek nevezte magát és felszólították a helyi muzulmánokat, hogy tartsák tiszteletben a vallási előírásokat. A saría-rendőrség a városban járőrözött és ellenőrizte a területet. A csoport tagjai akkor bíróság elé álltak egyenruhával való visszaélés miatt. Vezetőjük egy német iszlamista volt, aki ellen vádat emeltek, mert kapcsolatban állt az Iszlám Állammal.

A 2014 óta hasonló esetről nem érkezett hír egész mostanáig.

Hamburgban a szemtanúk egy saría-rendőrség feliratú autót láttak és egy olyan buszt, amin az Iszlám Állam felirat szerepelt.

A hatóságok nem rendelkeznek információval saría-rendőrség létezéséről, de a lakosokat arra kérik, hogy ha ilyesmit észlelnek, azonnal jelentsék.

Németországban időről-időre előkerül a közbeszédben egy párhuzamos társadalom létezésének ügye. A legutóbb néhány napja, Berlinben történt egy eset, amikor egy főleg bevándorlók lakta negyedben összetűzésbe került egy család a rendőrséggel. A hatóságok szerint képesek érvényesíteni az ország egész területén a hatályos jogszabályokat, ennek ellenére sokan félnek az úgynevezett "no-go" övezetektől, ahol a bevándorlók uralkodnak és az iszlám jog érvényesül.

A hamburgi feliratokról egyelőre nem tudni, hogy valósak e. A városvezetés szerint figyelmesnek kell lenni, és utána kell járni annak, hogy ismétlődő vagy elszigetelt jelenségről van-e szó.

(Hirado)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére