Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.08.26. 07:59

Földrengés Olaszországban: külföldi áldozatok; Clinton e-mailjeit szeptemberben nyilvánosságra kell hozni; Merkel a V4-ekkel tárgyal. A nap legfontosabb hírei.
Földrengés Olaszországban: külföldi áldozatok

A BBC-nek adott nyilatkozatában a természeti csapás által leginkább sújtott Amatrice egyik önkormányzati tisztségviselője azt mondta, hogy a halottak között három brit állampolgár van. A Daily Mirror című lap szerint egyikük egy 14 éves londoni fiatal, aki családjával együtt nyaralt ebben a városban. Szülei és nővére túlélték a katasztrófát. Korábbi jelentések szerint öt román állampolgár is életét vesztette, tizenegyet pedig az eltűntek között tartanak nyilván — közölte csütörtökön a bukaresti külügyminisztérium. A spanyol külügyi tárca úgy tudja, hogy egy 26 éves nő vesztette életét Illica városban, ahol férjével nyaralt. A kanadai és a salvadori kormány is jelezte, hogy egy-egy állampolgára is az áldozatok között van.

Clinton e-mailjeit szeptemberben kell nyilvánosságra hozni

Bírósági döntés született arról, hogy Hillary Clinton amerikai demokrata párti elnökjelölt újonnan előkerült elektronikus leveleit a külügyminisztériumnak szeptember 13-ig nyilvánosságra kell hoznia. Egy szövetségi bíró elrendelte, hogy a külügyi tárcának át kell néznie Hillary Clinton még külügyminiszterként folytatott levelezését a Fehér Házzal a 2012 őszén a líbiai Bengáziban az amerikai külképviselet ellen történt terrortámadást követő időszakban, hogy megállapítsa, vannak-e köztük eddig még ismeretlenek.

Merkel a V4-ekkel tárgyal

Varsóban egyeztetnek pénteken a visegrádi országcsoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kormányfői és a német kancellár az Európai Unió jövőjéről. A tárgyalások az Európai Tanács szeptemberi pozsonyi informális ülését előzik meg. A négy visegrádi ország vezetői immár második kormányfői egyeztetésüket tartják az unióból való brit kilépést elhatározó június 23-i népszavazás után. Lengyelország július 1-jén vette át a V4 soros elnökségét. A július végi találkozón Angela Merkel nem vett részt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére