Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bokor Gábor

2016.08.30. 19:58

Tizenhárom év fegyházat kapott Budaházy György; Megbírságolták a kerítést átvágó DK-s politikust; Több mint hatszázezerrel nõtt a foglalkoztatottak száma.
Tizenhárom év fegyházat kapott Budaházy György 

Budaházyt társtettesként elkövetett terrorcselekmény, testi sértés és kényszerítés bűntettében tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. A férfi feltételesen sem kerülhet szabadlábra. Az ítélethirdetés alatt a férfi szimpatizánsai folyamatosan zúgolódtak, amiért ki is kellett üríteni az üléstermet. 

Amikor az ügyész a fellebbezésekről nyilatkozott, a hallgatóság hangos pfujolásba kezdett. A jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina azt hangoztatta, hogy az ügyész már ismeri az írásba foglalt ítéleteket. A bíróság folyosóján azt kiabálták, hogy „vérbíró”, „gyilkosok”, valamint Budaházy nevét skandálták.

Megbírságolták a kerítést átvágó DK-s politikust 

A Szegedi Járásbíróság 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki Kakuk Györgyre, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjára. A politikus tavaly szeptemberben, szerb kollégájával közösen, egy erővágó segítségével megrongálta és átvágta a gyorstelepítésű drótakadályt a magyar-szerb határon. 

A párt képviselői elsősorban felmentést, másodsorban csak figyelmeztetés megtételét tartanák indokoltnak, így minden jel szerint nem zárult le az ügy ezzel a döntéssel. Kakuk szerint nem a bírság összege, hanem az “erkölcsi és politikai mondanivaló” miatt adják be a fellebbezést.

Több mint hatszázezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta, az elmúlt hat évben több mint 660 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, továbbá 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, ami remek érték az unió egyes tagországainak értékeihez képest. 

Az elmúlt időszakban már látható volt, hogy nagy verseny alakult ki a piacon a szakképzett munkaerőért, amit az is mutat, hogy lassan három éve jelentősen emelkednek a reálbérek Magyarországon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére