Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A nõknek el kell fogadniuk a nemi szervük megcsonkítását"

Tóth Dalma

2016.09.04. 15:28

Az egyiptomi parlament egyik képviselõje szerint a nõknek bele kellene törõdniük a nemi szervük megcsonkításába.
KAIRÓ, 15:28

Az egyiptomi parlament egyik képviselője szerint a nőknek bele kellene törődniük a nemi szervük megcsonkításába.

Az egyiptomi parlament egyik képviselője szerint a nőknek el kell fogadniuk a nemi szervük megcsonkítását, hogy csökkenhessen a szexuális étvágyuk. Az egyiptomi férfiak szexuális teljesítőképességével pedig nem elégedett a képviselő: nem érti, hogy miért országa vezeti a szexuális vágyfokozók használóinak listáját. A képviselő szerint az egyiptomi férfiaknak mielőbb le kellene szokniuk az ajzószerekről.

A politikus már korábban is tett megjegyzéseket a nőkre. Júniusban azzal állt elő, hogy a nőknek sokkal visszafogottabban kellene öltözködnie az egyiptomi parlamentben 

A csonkítás során néhány vagy az összes külső női nemi szervet eltávolítják mindenféle orvosi indok nélkül. A csonkítást a legtöbb esetben sarlatánok végzik, akik érzéstelenítés nélkül egy egyszerű pengével vágják meg a nőket. A "műtétre" még a lányok kisgyerekkorában sor kerül, és van, hogy bele is halnak a beavatkozásba.

A rituálé több évezredre nyúlik vissza. A női nemi szerv csonkítását még 2008-ban tiltották be Egyiptomban és a törvény is bünteti. 

Annak ellenére, hogy illegális a női nemi szerv csonkítása a zárt ajtók mögött továbbra is zajlik, a hivatalos adatok szerint 2015-ben a 15-49 éves korosztályban 10-ből 9 nőt csonkítottak meg. A kegyetlen procedúra leginkább vidéken és az alacsony végzettségűek körében népszerű. 

Az ENSZ adatai szerint világszerte már 200 millió kislány nemi szervét csonkították meg idén. A legtöbb ilyen esetre Egyiptomban, Szomáliában, Guineában, Dzsibutiban és Sierra Leonéban kerül sor. Szomáliában a 15-49 éves nők 98 százalékának csonkították meg a nemi szerveit. A kegyetlen szokást Európába érkezve is folytatják a muszlimok. A statisztikák szerint csak az Egyesült Királyságban havonta 400 csonkításra kerül sor.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére