Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korzika kitart a burkinitilalom mellett

Sümeghi Lóránt

2016.09.07. 12:28

A francia Államtanács egy hete döntött úgy, hogy nem lehet betiltani a burkinit, ennek ellenére nem mindenhol engedélyezik a hatóságok.
AJACCIO, 12:28

A francia Államtanács egy hete döntött úgy, hogy nem lehet betiltani a burkinit, ennek ellenére nem mindenhol engedélyezik a hatóságok. 

Korábban összesen 31 településen tiltották meg a burkini viselését, a közrend megzavarásának veszélyére hivatkozva. Augusztus végén aztán emberjogi szervezetek nyomására a francia Államtanács precedens értékű ítéletet hozott Cannes esetében, miszerint nem lehet betiltani az egész testet elfedő fürdőruhát.

A döntés után a legtöbb településen visszavonták a tiltást, de Korzikán és a touloni körzetben több településen is úgy döntöttek, kitartanak a korábbi döntésük mellett. Ezeken a településeken a helyi bíróságok függesztették fel a szabályozást.

Korzikán kedden törölte el a korábbi tiltást a bastiai bíróság, azonban a siscoi polgármester, Ange-Pierre Vivoni továbbra is kitart a döntés mellett. Az észak-korzikai településen kedden újra betiltották a burkinit. A tiltás ellen ezúttal lehet fellebbezni. Nicolas Sarkozy korábban már jelezte, ő a tiltás mellett van, míg a jelenlegi államfő, Francois Hollande nem foglalt egyértelműen állást a kérdésben.

(DW)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére