Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Humanitárius akciót indítunk Irakban

Sümeghi Lóránt

2016.09.08. 09:28

Az Iszlám Állam elõl elmenekült keresztények támogatására indított humanitárius programot Kurdisztánban a magyar kormány az iraki katonai kontingensünk segítségével.

Az Iszlám Állam elől elmenekült keresztények támogatására indított humanitárius programot Kurdisztánban a magyar kormány az iraki katonai kontingensünk segítségével. Egyebek közt az ilyen akciók koordinálására hozták létre a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot – írja a Magyar Idők.

Többek között a figyelemfelhívás és a humanitárius akciók koordinálása érdekében hozta létre a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumában a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot – mondta Balog Zoltán az M1-en és a Kossuth Rádióban.

A vallás elleni üldözésekkel összefüggő cselekmények 78 százaléka a keresztények ellen irányul.

Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy az illegális migrációtól egyrészt meg akarják védeni Európát, de ezzel együtt a humanitárius segítségnyújtásra is kiemelt figyelmet fordítanak. Példaként említette, hogy az iraki Erbílben keresztény gyerekek számára építenek iskolát. 

Továbbá a Magyar Idők úgy tudja, ebben a programban részt vesznek a Magyar Honvédség iraki missziójának egyes tagjai is, úgynevezett civil katonai támogatóként (CIMIC). A fő feladat, vagyis az iraki pesmergák kiképzése mellett a mintegy százötven fős kurdisztáni magyar kontingens az Erbílbe menekült keresztények védelmét is segíti. Amikor ugyanis az Iszlám Állam bevette a szíriai Moszult, harmincötezer keresztény lakos menekült át az iraki Kurdisztánba, mivel a dzsihadisták az otthonukat és szent helyeiket a földdel tették egyenlővé.

Az Iszlám Állam más területeken is brutálisan lépett fel a keresztény lakossággal szemben.
Ezek közül az egyik legsokkolóbb eset az volt, amikor a líbiai Szirtében elrabolt egyiptomi kopt keresztény vendégmunkások közül sokat kivégeztek.
 
Magyarország egy humanitárius akció részeként részt vett a menekülő kopt keresztények egy részének befogadásában is, erről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tett korábban bejelentést.
 
A lap tájékoztatása szerint a helyettes államtitkárság létrehozása Orbán Viktor kormányfő vatikáni látogatásán merült fel. A helyettes államtitkárság Rétvári Bence felügyelete alá fog tartozni és Török Tamás vezeti majd, aki régóta foglalkozik ezzel a területtel és korábban vatikáni munkát is végzett.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére