Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránskvótát vezettek be egy dán iskolában

888.hu

2016.09.08. 11:58

Származás alapján választotta ki a tanulóit egy dán iskola, hogy ne legyen túl magas a bevándorlók aránya az intézményben.
AARHUS, 11:58

Származás alapján választotta ki a tanulóit egy dán iskola, hogy ne legyen túl magas a bevándorlók aránya az intézményben.

Az Aarhus melletti iskola felső tagozatában hét új osztályt indítottak idén, ebből három osztályban megszabták, hogy legfeljebb a tanulók 50 százaléka lehet bevándorló. A maradék négy osztályba szinte csak migránsgyerekek járnak.

Az iskola igazgatója, Yago Bundgaard elmondta, hogy míg 2007-ben az iskola tanulóinak körülbelül negyede volt külföldi származású, mára ez az arány 80 százalék felett van. Hozzátette:

nem azért hoztuk ezt a szabályt, hogy diszkrimináljunk, hanem pont azért, hogy segítsük az integrációt, és megelőzzük, hogy a dán diákok elhagyják az iskolát. A valódi integrációhoz mindkét csoportból elegendő tanulóra van szükség.”

Bundgaard elismerte, hogy az alapján alakították ki az osztályokat, hogy azokban elegendő dán hangzású nevet viselő diák legyen.

Azzal valóban nehéz vitába szállni, hogy könnyebb úgy integrálni a migránsokat, ha az osztály fele dán, mint akkor, ha néhány gyereken kívül mindenki külföldi. Ettől függetlenül több emberjogi szervezet és egy szocialista politikus is felháborodásának adott hangot.

Özlem Cekic, török-kurd származású dán szocialista politikus így nyilatkozott az ügyben:

ha egy iskola igazgatója szelektál a fehér és barna diákok között, és ez alapján hoz létre osztályokat, az azt sugallja, hogy a fehéreket meg kell védeni a színes bőrűektől.”

Nanna Krusaa jogvédő egy TV csatornának pedig azt mondta:

származás alapján válogatni a diákok között az én véleményem szerint egyértelműen illegális.”

Az oktatási miniszter, Ellen Trane Nørby szerint kivizsgálják az ügyet, azonban hozzátette, hogy Dániában a fő problémát az okozza, hogy az osztályokban túl sok a külföldi diák, ami nehezíti az integrációjukat.

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére