Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nógrádi: Merkellel már nem lehet gyõzni

Bertha László

2016.09.19. 09:58

Angela Merkel pártja történelmi vereséget szenvedett el a berlini tartományi választásokon. A biztonságpolitikai szakértõ szerint a CDU a fel nem vállalt migránspolitikának köszönheti az elvesztett választásokat.

Angela Merkel pártja történelmi vereséget szenvedett el a berlini tartományi választásokon. A biztonságpolitikai szakértő szerint a CDU a fel nem vállalt migránspolitikának köszönheti az elvesztett választásokat.

Nógrádi György az M1 műsorában kiemelte, hogy a kereszténydemokraták mind az öt tartományi választást elvesztették. A szociáldemokraták ugyan megnyerték a berlini választást, de 6 százalékot esett a támogatottságuk.

A lakosság jelentős része elment szavazni és kifejezte elégedetlenségét

– tette hozzá Nógrádi.

A szakértő megjegyezte azt is, hogy Angela Merkel hiába kérte fel a német nagyvállalatokat, hogy alkalmazzanak migránsokat. A 30 vállalat mindössze 125 embert tudott foglalkoztatni, mivel az analfabétákkal nem tudnak mit kezdeni. Ennek ellenére a fővárosba betelepített menekültek nagy része ott maradt Berlinben.

Nógrádi György szerint a CDU-nak döntenie kell, hogy Merkellel vagy pedig nélküle folytatják, mert a kancellárral nem tudnak nyerni.

Merkel politikája és a német politikai gyakorlat köszönőviszonyban sincs egymással

– mondta a biztonságpolitikai szakértő, aki megjegyezte, hogy amennyiben ez a tendencia folytatódik, akkor a két párt (CDU és SPD) képtelen lesz megnyerni egy év múlva a választásokat.

Története leggyengébb fővárosi eredményével, a szavazatok 21,6 százalékával győzött a berlini törvényhozási választásokon a szociáldemokrata SPD. Angela Merkel pártja, a kereszténydemokrata CDU támogatottsága pedig ugyancsak történelmi mélypontra zuhant. A választás nagy nyertese az eurokommunista Baloldal, valamint a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD). Előbbi a 2011-es 11,7 százalékról mostanra 15,6 százalékra tudta növelni támogatottságát, míg utóbbi 14,2 százalékos eredménnyel mutatkozott be Berlinben.

(Hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére