Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU durva kettõs mércét alkalmaz a britekkel szemben

Bokor Gábor

2016.09.24. 09:28

Az Európai Parlament elnöke szerint, amint a britek kilépnek az unióból megszûnik a lehetõségük, hogy tagjai legyenek a szabadkereskedelmi övezetnek. A dolog szépséghibája, hogy Jean-Claude Juncker a napokban egyezett ki Svájccal, hogy annak ellenére, hogy nem EU-tagok, szabadon kereskedhetnek az uniós országokkal.
LONDON, 9:28

Az Európai Parlament elnöke szerint, amint a britek kilépnek az unióból megszűnik a lehetőségük, hogy tagjai legyenek a szabadkereskedelmi övezetnek. A dolog szépséghibája, hogy Jean-Claude Juncker a napokban egyezett ki Svájccal, annak ellenére, hogy nem EU-tagok, szabadon kereskedhetnek az uniós országokkal.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke az elmúlt napokban Londonban tárgyalt Theresa May brit miniszterelnökkel. A Downing Street 10., azaz a miniszterelnöki rezidencia előtti sajtótájékoztatón sürgette a konzervatív politikust, hogy Nagy-Britanniának a 2019-es uniós parlamenti választások előtt véghez kell vinnie a kilépést.

Ugyanakkor Schulz figyelmeztette a szigetországot, hiába várja azt, hogy továbbra is a szabadkereskedelmi megállapodás adta engedményekkel üzleteljen. Ez a hír lesújtóan hatott a brit közvéleményre, hisz sokan arra számítottak, hogy a kilépés ellenére zavartalan lesz a kereskedés.  

Az Európai Parlament elnöke később ellátogatott London egyik gazdasági egyetemére is, ahol egy vita keretében elmondta, hogy a legkedvezőbb üzleteket, a legnagyobb engedményeket csak akkor lehet megkötni, ha egy tagország az Európai Unió tagja. 

A parlamentben többségben vannak azok, akik úgy gondolják, hogy az áruk szabad forgalma elkerülhetetlen anélkül, hogy az emberek is szabadon mozogjanak. Nem akarok egy olyan Európát elképzelni, ahol az áruk gond nélkül kelnek át a határon, ám az állampolgárok nem" 

– fogalmazott Schulz. 

A SkyNews kérdésére a politikus kifejtette, hogy megérti a briteket, hogy az egyezmény kedvezményezettjei akarnak továbbra is maradni, hisz ez az egyik legnagyobb gazdasági előny, amivel egy tagország rendelkezhet. 

A britek leginkább, amiatt szavaztak a kilépés mellett, hogy még szigorúbban tudják őrizni az országhatárokat, továbbá, hogy képesek legyenek az illegális bevándorlókon kívül, visszaszorítani az országba érkező vendégmunkások számát. 

Az unió kétszínűségét azonban mi sem mutatja jobban, hogy a hét elején engedték meg Svájcnak, hogy a megállapodás részese maradjon, annak ellenére, hogy az alpesi ország sosem volt az unió tagja.

(Express

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére