Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leminõsítette Törökországot a Moody's

888.hu

2016.09.24. 11:58

Megvonta Törökországtól a befektetési ajánlású államadós-besorolást a Moody's Investors Service, elsõsorban a török gazdaság jelentõs külsõ finanszírozási igényével kapcsolatos növekvõ kockázatokkal, valamint a növekedési kilátások és az intézményi stabilitás gyengülésével indokolva a lépést.
ANKARA, 11:58

Megvonta Törökországtól a befektetési ajánlású államadós-besorolást a Moody's Investors Service, elsősorban a török gazdaság jelentős külső finanszírozási igényével kapcsolatos növekvő kockázatokkal, valamint a növekedési kilátások és az intézményi stabilitás gyengülésével indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Baa3"-ról egy fokozattal "Ba1"-re rontotta a hosszú távú török szuverén kötelezettségek osztályzatát. Az új besorolás kilátása stabil.

A Moody's júliusban vette leminősítési felülvizsgálat alá Törökország államadós-besorolását, azzal az indokkal, hogy meg kell vizsgálni a kudarcba fulladt katonai puccskísérlet hatásait a török gazdaság növekedésére, a gazdaságpolitikai döntéshozó intézményrendszerre és a külső tartalékokra.

A péntek éjjel bejelentett leminősítés azt jelenti, hogy Törökországot az intézményi befektetők zöme már nem tekinti befektetésre ajánlott kategóriájú államadósnak.

(FT.com, MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére