Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még van 5 óránk szavazni

Horváth József György

2016.10.02. 13:58

A kötelezõ betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 13 óráig a szavazásra jogosultak 23,56 százaléka (1 881 856 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

A fővárosban a szavazók 21,31 százaléka, 286 468 választópolgár adta le szavazatát 13 óráig. A megyék közül a részvételi arány 13 órakor Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, 25,91 százalék, ami 93 356 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt: 21,61 százalék, 117 051 szavazó.

Az NVI a nap folyamán kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 15 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint a népszavazásnak a részvételi aránytól függetlenül mindenképpen lesz közjogi következménye.

Ha a nemek győznek, akkor a parlament jogalkotásba kezd, amivel megakadályozza, hogy illegális, kötelező betelepítési kvóta legyen Magyarországon"

– közölte.

Ez lehet Alaptörvény-módosítás, törvénymódosítás, sarkalatos törvény, sima feles törvény, országgyűlés határozat, vagy kötelező mandátum adása a kormánynak – részletezte a közjogi lehetőségeket Kósa Lajos.

Ha az igenek lesznek többségben, akkor pedig lemond a kormány és a Fidesz-frakció"

– tette hozzá a frakcióvezető, megjegyezve, hogy ebben az esetben előrehozott választásokat kell kiírni.

Kósa Lajos biztatónak nevezte a 11 órás választási részvételi arányokat, amely szerinte "lépést tart", csupán egy-két százalékkal marad el a korábbi szociális népszavazás adataitól.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére