Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfüggesztik a Népszabadság kiadását

888.hu

2016.10.08. 09:53

A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történõ kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig - közölte a társaság.
UPDATE 1: Miért húzzák le a rolót 
  • A Népszabadság a kiadó közlése szerint ötmilliárd forint veszteséget halmozott fel. Mindig is veszteséges volt, de amíg egy alapítványon keresztül az MSZP tulajdonolta, politikai okokból finanszírozták. 
  • Az MSZP a tulajdonát eladta, úgy tűnik a kiadó ezek után nem finanszírozza. 
  • Tehát egyértelmű, hogy politikai okokból tartottak fent eddig egy ötmilliárdos veszteséget termelő lapot.
  • Mióta a szocialisták kiszálltak a Népszabadságból a médiában mindenki tudta, hogy a tulajdonos előbb-utóbb lehúzza a rolót gazdasági okokból. Mindez csak idő kérdése volt. 

A  döntés az újságírókat is teljesen váratlanul érte, az általuk megkérdezettek a hírekből értesültek arról, ami történt. Szombat reggel a munkatársak már az e-mailrendszerbe sem tudtak belépni. Eleinte azt hitték, hogy a cég Óbudára költözése miatt álltak le a szerverek. 

A lap egyik munkatársa Csuhaj Ildikó egy képgalériát is megosztott a Facebookon, melyben jól látszik, hogy már korábban összepakoltak, hiszen a tegnap éjjel már tudták, hogy leáll a rendszer. 

A NOL.hu elérhetetlen 

Mediaworks hivatalos közleménye szerint, az érintett területekhez rendelt munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig időlegesen felfüggesztik. Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó.

A Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel"

– fogalmazott a kiadó. 

Azt írják, a Mediaworks arra összpontosít, hogy az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt találjon a Népszabadságnak, ennek érdekében pedig konzultációt kezdeményeznek az érintettekkel.

A Népszabadság kiadott egy közleményt

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a napokban zajlik a Mediaworks budapesti operációjának Budapest, Bécsi út 122-124. szám alatti, a Népszabadság épületében újonnan kialakított és költségtakarékos székhelyre történő költözése, ahol több mint 400 munkahely került kialakításra. Mindez lehetőséget teremt a stabil gazdasági alapok megteremtésére, ami a minőségi újságírás legfőbb garanciája.

A bevételek növekedése és a menedzsment költségcsökkentési intézkedései ellenére a Népszabadság esetében ez idáig sajnos nem sikerült megteremteni a pénzügyi eredményességet. Ennek, a jövőbeli sikeres üzleti modell meghatározása útján történő elérése a menedzsment kiemelt feladatát kell, hogy képezze - írják. 

Új vezérigazgatót neveznek ki

A Mediaworks Zrt. a Társaság megbízott vezérigazgatójává Katona Viktort nevezi ki, aki jelenlegi, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi és operációs vezetői feladatköre mellett veszi át a vezérigazgatói pozícióból saját kérésére távozó Rónai Balázs feladatait.

A jelenleg tervezett évi 25 milliárd forint forgalmával és közel 1.150 munkavállalójával a Mediaworks és a PLT tizenkét megyében (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Fejér, Vas, Veszprém és Zala) rendelkezik regionális sajtókiadvánnyal. A regionális sajtótermékek a társaság legnagyobb bevételi forrását adják, 50%-ot meghaladó részesedéssel. A Mediaworks-PLT csoport által értékesített napilapok kb. 75%-a regionális napilap. Ezen felül a cégcsoport országos napilapokat és magazinokat is megjelentet.

 

 

 

Cikkünk hamarosan bővül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére