Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eredményesebb lett a vártnál a "Földet a gazdáknak" program

Sümeghi Lóránt

2016.10.16. 12:58

Az állami földekért felelõs államtitkár szerint 1990 óta nem volt olyan sikeres földértékesítési program, mint a "Földet a gazdáknak", minden harmadik, csaknem 30 ezer jogosult földmûves földhöz jutott.

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára ismertette: a program lezárását és eredményeit, valamint a bevétel felhasználási lehetőségeit tartalmazó két törvénymódosítási és egy országgyűlési határozati javaslatot pénteken nyújtotta be a kormány az Országgyűlésnek. Így az Országgyűlés várhatóan október végéig elfogadja a javaslatokat.

Mint mondta, pénteken az első vita során egyik ellenzéki párt sem nyújtott be módosító javaslatot, annak ellenére, hogy tartalmi vitájuk volt korábban a törvénnyel kapcsolatban. Úgy vélte, korábban

politikai pecsenyesütögetés folyt, mert amikor a tettek mezejére kellene lépni és benyújtani egy konkrét módosító javaslatot, azt már nem tették meg."

Felidézte, a program tavaly ősszel kezdődött, az árverések az idén nyáron zárultak le. A 3 hektár alatti birtokokat egyszerű hirdetménnyel, a nagyobbakat nyilvános árverés útján értékesítették. A kisebb birtokok értékesítése nem zárult le – jegyezte meg.

Az államtitkár kiemelte, mintegy 270 milliárd forint bevétel folyt be az árverésekből, amit az államadósság csökkentésére fordítanak a törvényjavaslat szerint, azaz "felélni" nem lehet. Mint mondta, logikus gondolat, hogy a közösségi vagyon értékesítéséből a teljes közösség számára haszon keletkezzen.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére