Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német külügyminiszter Európa végétõl fél

Pörge Béla

2016.10.24. 14:58

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter egy interjúban az Európai Unió végét vizionálta, de nem a migránsoktól félti az öreg kontinenst.
BERLIN, 14:58

A német külügyminiszter egy interjúban az Európai Unió végét vizionálta, de nem a migránsoktól félti az öreg kontinenst.

Frank-Walter Steinmeier a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozott. Az interjúban az EU végétől fél, a legnagyobb veszélynek a népet, azaz ahogy a szocialista politikus fogalmaz, a populista politikusokat tartja.

A gazdasági válság, a menekültválság és a brit népszavazás okozta sokk közepette az unió veszélybe került. A szélsőjobboldali populisták elérkezettnek látják az időt arra, hogy ezt kihasználva ők legyenek a közép."

Az egyetlen reményt az igazi "uniópártiakban" látja, csak ők menthetik meg az EU-t attól, hogy kutyák martalékává váljon.

A vaskalapos Európa-pártiaknak elő kell jönnie az elefántcsonttornyaikból, mert ha az EU értékeit nem tiszteljük többé, akkor a kutyáké lesz az egész."

A német külügyminisztérium egyfajta turnét indít Németországban és Európában, hogy megvitassák az unió jövőjét.

Ez nem azt jelenti, hogy rózsaszín szemüvegen át látjuk a helyzetet. Éppen ellenkezőleg: szeretnénk megtudni, mi az, ami rendben van, és mi az, ami nem."

Októbertől jövő májusig több mint 30 helyszínen rendez eseményeket az érdeklődőknek Steinmeier minisztériuma. A jövő héten 400 fiatallal rendeznek vitát a fenti témákról.

(Süddeutsche Zeitung)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére