Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szobrot állítottak Mindszenty Józsefnek

888.hu

2016.10.31. 13:28

Szobrot állítottak Mindszenty Józsefnek, és az õt, házi õrizetébõl kiszabadító Palavicini Antalnak a Nógrád megyei Rétságon.

Mindszenty József élete a 20. század magyar szenvedéstörténete, a hercegprímást a kommunista hatalom csak azért nem végezte ki, mert tartottak attól, hogy mártír lesz belőle - mondta Lezsák Sándor vasárnap Dombóváron, a bíboros szobrának avatásán.

A Szent Orsolya Iskolaközpontban rendezett ünnepségen az országgyűlés fideszes alelnöke, egyben a Mindszenty Társaság elnöke hangsúlyozta: a hercegprímás tanítása az volt, hogy Magyarország keresztény ország maradjon, és ez segít bennünket egy olyan, fenyegetett világban, ahol “vigyázó szemünket már nem Moszkvára, hanem Brüsszelre vetjük”.

Lezsák Sándor utalt arra, hogy a hercegprímás boldoggá avatása “erősen” késik, ugyanakkor a keresztény magyarok – és nem csak a katolikusok – lelkében Mindszenty az első helyek egyikén vagy az első helyen áll – mondta.

A politikus hozzátette: ma hatvan éve, 1956. október 30-án szabadult az őrizetből, másnap XII. Piusz pápa táviratban köszöntötte az immár szabad hercegprímást. Iszonyú felelősség nehezedett rá, tudta, hogy a keresztény világ figyel minden szavára – tette hozzá.

(MTI)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére