Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közös tévécsatornát indítanának a V4-ek

Bokor Gábor

2016.11.06. 18:28

A média területére is betörnek a visegrádi országok, jövõre közös rádióadást és tévémûsorokat is terveznek.

A média területére is betör a visegrádi országok szövetsége, jövőre közös rádióadást és tévéműsorokat is nézhetünk. 

Az előzetes tervek szerint akár már jövő januártól hallgathatók lesznek azok a rádióadások, melyeket a visegrádi országok közösen készítenek nemzeti nyelven. Az sem elképzelhetetlen, hogy a baráti kapcsolatot ápoló országok között tévés műsorcserék lesznek és közös filmsorozat is készülhetnek 2017-ben.

Ha hinni lehet a híreknek két éven belül közös hírcsatorna is indulhat a V4-ek országaiban. Minden jel szerint a csatornának TV4 lenne a neve, mely angol nyelven sugározna. A közös híradót a lengyel fél kezdeményezte. 

Varga György, a Visegrádi Alap igazgatóhelyettese szerint az adóval jó képet lehetne közvetíteni a visegrádi országokról a nagyvilágba.

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója szerint az elmúlt években a V4 mindegyik állama elsősorban nyugat felé tekintett, ezáltal pedig kevésbé figyeltek egymásra.

Most ezen az állapoton szeretnénk javítani, valamint megismertetni a másik kulturális értékeit, azokat a helyi eseményeket, amelyek a többi V4-es ország számára is érdekesek lehetnek"

– mondta Vaszily.

A közös műsorokkal Vaszily még fontosnak tartotta elmondani, hogy a négy közmédia rádiós szerkesztőségei közösen gyártanák, a televízió esetében pedig jövőre közös filmsorozatok is terveznek.

A közös adásoknak nem csak ismeretterjesztési és szórakoztató hatásuk van, hiszen a 65 millió lakosú térség egyes országairól a többiek felé közvetített ismeretek, hírek, például a jelentősebb fesztiválokról, erősíthetik a turizmust. 

Bár számos nagyobb hírcsatorna működik a világban, a V4-ek regionális jellegű együttműködése mindenképpen újdonságnak számít. Nagyon jó lenne, ha jó képet lehetne közvetíteni a visegrádi országokról a nagyvilágba"

– fogalmazott a vezérigazgató.

(Hirado)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére