Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most kinek fog levelet írni Fischer Iván?

888.hu

2016.11.09. 11:18

Összegyûjtöttük, hogy a magyar közéleti személyiségek hogyan reagáltak Trump gyõzelmi hírére.
A politikusok politikusa, Schiffer András szerint: 

"Soha nem fogjuk már megtudni, mi lett volna az amerikai elnökválasztás végeredménye, ha Trumppal szemben nem a Wall Street embere, hanem Bernie Sanders indul. De van egy erőteljes sejtésem. Az embereknek ugyanis világszerte kezd elegük lenni a kizsákmányoló, neoliberális elitekből."

Ismeretlen népművelő a Facebookról:

"A lényeg az, hogy Melania Trump a first lady és nem Bill Clinton. Tudjunk már örülni!"

Jászberényi József, egyetemi tanár:

"Azok a hallgatóim, akik az elmúlt 3-4 évben hallgattak nálam kultúrtörténeti és geopolitikai előadásokat, kurzusokat, bizonyára nem lepődtek meg túlságosan az amerikai elnökválasztás eredményeit látva. Elég nagy hangsúllyal beszéltem ugyanis egy, a nyugati világban folyamatban lévő kulturális-értékrendbeli paradigmaváltásról, amelynek lényege a posztmodern-liberális-multikulturális struktúrák fel/leváltódása az új tradicionalista/tekintélyelvű mintázatokra. 

A meglepetést inkább az okozhatta, hogy a közvélemény-kutatók még az utolsó napokban is zömmel Hillary Clinton győzelmét harangozták be, s magam is azt gondoltam - ezeket olvasva - hogy Obama alapvetően az egészségügyi reformon kívül sikertelen nyolc éve után mégis a demokraták folytatják majd. 
Tévedtem, a társadalmi paradigmaváltás gyorsabban zajlik, annak minden előnyével és hátrányával együtt. 
Szeretném még egyszer hangsúlyozni: semmi sem fehér és fekete. Ez a négy év sem az lesz. Sem pánikra sem felhőtlen örömre nincs oka senkinek. Csalás nélkül kell szétnézni, könnyedén..."

Egy kommentelő a 888.hu-ról:

"Most kinek fog levelet írni Fischer Iván?"

Kósa András újságíró szerint:

"A mázlista Fukuyama pedig A történelem vége után megírhatja újabb főművét (A történelem kezdete), és megint végigturnézhatja más pénzén a világot!"

Fischer Iván:

Levelét megírta, szerelmes könnyével azt is telesírta!

Az Index amerikaügyi szakértői, még így írtak márciusban:

Horror lenne Orbánéknak Hillary Clinton elnöksége

Azóta túllépet rajtuk a történelem, ismét. 

Torzsa Sándor, a Societas elnöke:

"Ahogy címzetes barátom Bihal Dávid mondaná, az úristen a langyosat kiköpi. Kiköpte. Természetesen a ballib értelmiségiek ugyan azt csinálták, mint amit nálunk szoktak, "bátran" kiálltak jelöltjük mellett, amikor elkezdték tolni a választások előtti hetekben: "két ilyen rossz jelölt már rég nem volt..." Ezzel, azzal a mozdulattal, egyenlőség jelet tetettek Clinton és Trump közé. Mert ezzel azt mondtátok okosak, hogy Trumpra is lehet épp úgy szavazni mint Clintonra. Na így romboltátok le azt, amit egész kampányba építgettetek, hogy Trump az ördög, mert nem volt tököt Clinton mellé beállni a szarban. Most meg pislogtok, mint ahogy Farkasházi Teddy szokott, hogy mi van. Párnap múlva meg elkezdtek nyavalyogni, hogy ez már mindennek a vége, s nagyon rossz irányba mennek a dolgok... ahelyett, hogy leülnétek gondolkozni, hogy esetleg Ti veletek nincs e baj?"

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére