Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lázár: Magyarország azon lesz Brüsszelben, hogy a bevándorláspárti politikát megakadályozza

Tóth Dalma

2016.11.10. 21:08

Lázár János szerint Magyarország a december 16-án, az európai uniós csúcson "csatába száll", hogy a bevándorláspárti politikát megakadályozza.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a csatában fontos eszköz lett volna a magyar kormány kezében az alaptörvény módosítása, amit az ellenzéki pártok saját, pitiáner érdekeik miatt megakadályoztak. Lázár János hangsúlyozta, hogy ami ezután következik, azért az ellenzéket is terheli a felelősség.

Kedden a Fidesz elnöksége megtárgyalta a helyzetet, jövő héten pedig az igazságügyi miniszter javaslatot tesz a jogi helyzet tisztázására. A Fidesz-frakciónak és a párt elnökségének az az elvárása a kormánnyal szemben, hogy továbbra is kőkeményen küzdjünk az ország érdekeiért – tette hozzá.

A miniszter kitért arra is, hogy következő napok politikai próbálkozásaival és "kisszerű politikai akcióival" a kormány már nem tud foglalkozni, hiszen az alaptörvény-módosításának támogatására mindenkinek megvolt a lehetősége.

Lázár János össznemzeti ügynek nevezte a bevándorlás megállítását, szerinte az erről szóló vitában nagyon határozottan kell fellépni, hiszen "minden jel arra mutat, hogy bevándorlásnak kitett ország lehet Magyarország."

Szerinte ha lesz bevándorlás Magyarországra, akkor annak gazdasági visszaesés lesz a következménye, romlani fog az emberek életkörülménye és a biztonság is.

A miniszter azt mondta, a bevándorláspárti és bevándorlásellenes politika talán "sorsdöntő csatája" lehet az Európai Tanács december 16-ai ülése. Ott két javaslat szerepel napirenden, az egyik, az Európai Bizottságé, amely meg akarja szervezni a bevándorlást. A másik, a szlovák javaslat, amelytől azt várják, hogy megállítsa a bevándorlást – tette hozzá.

Lázár János úgy értékelte, hogy most már nemcsak Magyarország és a visegrádi országok pesszimisták az EU-török megállapodás miatt, hanem az osztrákok is. Török vízum hiánya érdemben befolyásolja a megállapodás működését. Szerinte Ausztria világosan fogalmazott, az EU-török megállapodás nem válthatja ki az európai határok megerősítését, védelmét. Az új osztrák kormány sokban járul hozzá ahhoz, hogy Európában a bevándorlás kérdését megoldják.

Szólt azon német javaslatról is, hogy a Földközi-tengeren érkező migránsokat fordítsák vissza, szállítsák Tunéziába, Egyiptomba, ott táborokat létrehozva döntsenek az EU, hogy beengedi-e őket. Szerinte ez a javaslat erősíti azt a magyar álláspontot, hogy a bevándorlást Európa határain meg kell állítani.

Lázár János kijelentette: nincs napirenden az alaptörvény ismételt módosítása a kvóta elleni fellépéssel kapcsolatban. Hozzátette: a módosítást nem támogatókkal kapcsolatban nem használná a hazaáruló szót, de kisszerűnek tartja, ha egy ellenzéki párt azt gondolja, hogy számára az a jó, ami a Fidesznek rossz.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy még idén kivezethetik a letelepedési kötvény Magyarországon.

Az amerikai elnökválasztással kapcsolatosan megjegyezte, hogy a kormány reménye, hogy korrekt partnerség alakulhat ki a két ország között.

Magyarországnak ugyan voltak eddig vitái az Egyesült Államokkal, de nem annak népével, hanem az amerikai Demokrata Párttal. Szerinte ezek abból adódtak, hogy a Fidesz és a nemzeti oldal nem értett egyet velük abban, milyen értékek mentén szervezze újjá az országot 2010 után, de a magyar kormány bevándorlás ellenes politikáját is kritika érte.

Lázár János kiemelte, hogy az új elnökséget azonban új kezdetnek tekinti Magyarország, és az a világ számára is reményekkel teli lehet, stabilitást hozhat.

Hozzátette: Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági és katonai együttműködése eddig is kiváló volt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére