Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú Katinkáék hét pontban foglalták össze követeléseiket

Tóth Dalma

2016.11.21. 10:18

Összefogtak az úszók, egy hét pontból álló tervezetet állítottak össze, amelyben azt részletezik, milyen változtatásokra lenne szükség. A követelések között szerepel egy új vezetõség felállítása.

A jelenlegi elnök és az általa működtetett antidemokratikus rendszer semmiképp sem szolgálják a magyar úszósport érdekét"

– olvasható Hosszú Katinka hétfő reggeli közleményében, amelyet támogatóival, köztük  Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, Gyurta Dániel és Bernek Péter egyetértésben állítottak össze.

Az úszók mindannyian egyetértettek abban, hogy a jelenlegi apparátus nem szolgálja az úszósport érdekét. Katinkáék szerint a vezetők nem vesznek tudomást a sportolók, az edzők és az őket segítő szakemberek igényeiről, szakmai véleményéről. A jelenleg felállított bizottságokat nem tartják alkalmasnak arra, hogy feltárják a problémákat.

A 2017-es hazai vb-n való sikeres szerepléshez elengedhetetlennek tartják a mielőbbi változtatásokat.

"Közös egyetértésre jutottunk az alábbi pontokban, melyeket az úszósport demokratikus és sikeres működtetése céljából terjesztünk a nyilvánosság elé:

1. Álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó, megbízható vezetőség, ami hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására.

2. Kérjük, hogy a fontos kérdésekben létrejöhessen a valódi titkos szavazás, illetve szűnjön meg a megkérdőjelezhető elektronikus távszavazási rendszer.

3. Fektessenek le egységes, objektív válogatási elveket, átlátható szabályrendszert és működést.

4. Fontosnak tartjuk az elnök és a szövetségi kapitány jogkörének, feladatainak újraszabályozását.

5. Kérjük, a válogatott keret részére való zavartalan felkészülés és állandó helyszín biztosítását.

6. Kerüljenek pontos meghatározásra az edzőtáborok hozzáférhetőségének konkrét elvei.

7. Az új vezetést kérjük, hogy szüntesse meg a jelenlegi kiszolgáltatott rendszert, és törekedjen a források transzparens, észszerű, szakmai szempontok alapján történő felhasználására.

Az általunk kívánt helyzet megvalósulásának legfontosabb feltétele, hogy a Magyar Úszó Szövetség jelenlegi, közel 20 éve regnáló vezetése – amely mögött megszűnt az az egység és bizalom, amivel az úszó társadalmat képviselni tudja – távozzon, és adjon teret az új korszak megszületésének." – áll a közleményben.

 

Hosszú Katinka először a múlt héten írt nyílt levelet, amelyben a közte és a Szövetség között kialakult viszonyt részletezte. Levelében felszólította Gyárfás Tamást, hogy mondjon le. Az elnök a kialakult helyzetre reagálva kijelentette, esze ágában sincs lemondani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére