Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan tovább diktátorkodhat

Bokor Gábor

2016.11.26. 18:58

Szombati beszédében Erdogan elnök elmondta, hogy a júliusi, sikertelen puccskísérletet követõen Törökországban bevezetett rendkívüli állapotot három hónappal ismét meghosszabbítják.
ANKARA,18:58

Szombati beszédében Erdogan elnök elmondta, hogy a júliusi, sikertelen puccskísérletet követően Törökországban bevezetett rendkívüli állapotot három hónappal ismét meghosszabbítják. 

A lassan teljhatalmú török elnök elmondta, hogy újra és újra meg lehet hosszabbítani a júliusi puccskísérlet után bevezetett szükségállapotot, ez pedig a kormány és a parlament döntése.

Erdogan szombati beszédében élesen bírálta az Európai Uniót, miután a héten az Európai Parlament nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amely szerint a puccskísérlet utáni, tízezreket érintő megtorlások, az emberi jogok, a sajtószabadság korlátozása miatt fel kellene függeszteni a csatlakozási tárgyalásokat Ankarával.

A sikertelen katonai hatalomátvétel után mintegy 75 ezer ember veszítette el az állását, 37 ezer embert letartóztattak, több száz sajtóorgánumot zártak be. Többek közt újságírók és ellenzéki parlamenti képviselők is rács mögé kerültek.

A török hatóságok hivatalos magyarázata szerint mindezt a kurd és gülenista "terrorizmus" elleni küzdelemre hivatkozva hajtották végre a török hatóságok –írja az MTI.

Az őt bíráló európai politikusoknak Erdogan azt üzente, hogy ők szerint támogatják a terroristákat. 

Lehet, hogy újabb három hónappal meghosszabbítjuk a rendkívüli állapotot. Na és? Mi közötök hozzá?"

– fogalmazott Erdogan.

Tovább ront a helyzeten, hogy a török elnök ismételten elmondta, amennyiben a parlament elfogadja, aláírja a halálbüntetés visszaállításáról szóló törvényt.

Az uniós politikusok többször figyelmezették a törököket: a halálbüntetés visszaállítása összeegyeztethetetlen a csatlakozási folyamattal.

A kora tavasszal kötött EU-török migrációs megegyezés egyik feltételéül akarta szabni a török fél az uniós vízumkényszer eltörlését, ám a nyilatkozat végső szövegébe kompromisszumként az került be, hogy az EU és Törökország is felgyorsítja a vízumkényszer eltörléséhez szükséges intézkedések meghozatalát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére