Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurz: az EU migrációs politikája megbukott

Kékes Viki

2016.12.03. 10:28

Rengeteg áldozattal járt a nyitott kapuk politikája, a legfontosabb feladat pedig a külsõ határok védelme - mondta Sebastian Kurz, osztrák külügyminiszter a Magyar Idõknek.
BÉCS, 10:28

A múlt év bebizonyította, hogy az EU migrációs politikája megbukott, a legfontosabb feladat most a külső határok megvédése, hiszen „csakis mi dönthetjük el, nem az embercsempészek, hogy ki jöjjön Európába”- mondta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Magyar Időknek.

A magyar kormány migrációval kapcsolatos álláspontjához hasonló politikát képviselő osztrák külügyminiszter azt mondta:

Mostanra azonban már mindenki belátta, hogy a Közép-Európába özönlő migrációs áradatot nem lehet kezelni, a bevándorlási hullámot meg kell állítanunk. 

Sebastian Kurz szerint meg kell állítani az illegális bevándorlást és új menekültügyi rendszert kell kialakítani, hiszen a jelenlegi nem működik. Az osztrák külügyminiszter szerint végre mások is belátták, hogy a nyitott kapuk politikája megbukott és a legfontosabb feladat az unió külső határainak védelme kell, hogy legyen. Kurz elmondta, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel szorosan együttműködésben dolgoznak a válság megoldásán:

úgy gondoljuk, már az EU külső határainál meg kell állítani az Európába illegálisan belépni akarókat. Ott gondoskodnunk kell róluk, majd meg kell próbálnunk visszaküldeni őket szülőhazájukba vagy egy biztonságos harmadik országba. Ha nem állítjuk meg őket a külső határnál, akkor pontosan ugyanazokat a hibákat követjük el, mint tavaly, és ezáltal engedjük a migránsoknak, hogy az EU szívébe utazzanak, ami érthetően nagyon kecsegtető lehetőség számukra. Ezzel pedig másokat is arra buzdítunk, hogy Európába jöjjenek, az embercsempészek még több pénzt keresnek rajtuk, s még többen fulladnak a Földközi-tengerbe. 

Az uniós kvótarendszerre térve Kurz elmondta, hogy meggyőződése szerint mindenkinek kötelessége szolidaritást vállalni, de erre nem ez az egyetlen megoldás és nem is működik ez a rendszer. Ugyanakkor a külső határok védelmében például mindenkinek kötelessége részt venni. 

A magyar-osztrák kapcsolatokról szólva az osztrák külügyminiszter azt mondta, hogy szoros együttműködés és nagyon jó a munkakapcsolat van közte és Szijjártó Péter között. Ausztria és Magyarország között erősek az emberi, a gazdasági és a politikai szálak, az ausztriai magyarok pedig hozzájárulnak az ország sikereihez. Magyarországot Ausztria fontos partnerének tekinti. 

Az osztrák belpolitikával kapcsolatban Sebastian Kurz elmondta, hogy bárhogy is döntsenek a vasárnapi elnökválasztáson az emberek, azt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni, hogy Ausztria továbbra is megbízható partnere marad az uniós országoknak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére