Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap vicce: sivalkodik a román külügy

Nagy Gábor

2016.12.07. 15:58

A román külügyminisztérium szerint a magyar politikusok nyilatkozatai nem felelnek meg az európai értékek szellemének, melyeket Románia védelmez!

A minisztérium szóvivője, Ionut Valcu elmondta: A román külügy átadta a kifogásait bukaresti magyar nagykövetnek, Lazar Comanescu, a román diplomácia vezetője pedig személyesen is elmondta Brüsszelben az észrevételeit Szijjártó Péternek.

A román külügynek két nyilatkozat tett be.

Az egyik az volt, hogy december elsején Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek a román nemzeti ünnep alkalmából rendezett fogadásokon, ünnepségeken.

A magyar miniszter elmondta:

A magyar embereknek nincs mit ünnepelniük december 1-jén, furcsa lenne, ha a Magyarországot képviselő diplomaták, külügyminisztériumi alkalmazottak román nemzeti fogadásokra járkálnának ezen a napon."

A másik Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes kijelentése volt, amely szerint a megromlott viszonyban a magyar diplomáciának nincs felelőssége, ha kritika esetleg csak azért  illetheti, hogy "nem vágott előbb az asztalra."

Mindig engedtünk a románoknak és soha nem éleztük ki a dolgot, de most a falnál vagyunk"

– mondta Semjén Zsolt.

Trianon óta láttuk, és látjuk ma is, hogyan őrzi Románia az európai értékeket. Ha Bukarest szerint az európai értékek szellemének őrzése a kisebbségi jogok eltiprását, a székelyföldi autonómiakérdés folyamatos kigáncsolását, és az állandó román provokációt jelenti, akkor nagyon nagy zűr lehet a román diplomácia fejében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére