Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már öt aranyéremnél jár Hosszú Katinka

Bertha László

2016.12.10. 08:28

Hosszú Katinka az ötödik aranyérmét is megszerezte az úszók rövidpályás világbajnokságán a kanadai Windsorban.

Hosszú Katinka az ötödik aranyérmét is megszerezte az úszók rövidpályás világbajnokságán a kanadai Windsorban.

A háromszoros olimpiai bajnok egyedüli magyarként volt érdekelt a péntek esti programban, elsőként 100 méter vegyesen – címvédőként és világcsúcstartóként – lépett rajtkőre.

Hosszú Katinka ezúttal sem hagyott esélyt ellenfeleinek a döntőben. Bár pillangón még együtt volt a mezőny, de a magyar klasszis ellépett, és könnyedén őrizte meg előnyét a célba érésig, 57.24 másodperces idővel nyert.

Bő húsz perccel később már a 400 méter gyors döntője következett, ebben a számban azonban lemaradt a dobogóról Katinka. Zárásképpen az 50 méter hát elődöntőjében ugrott medencébe, a hetedik legjobb idő birtokosaként 26.37 másodperccel a második futam negyedik helyén zárt, amivel hatodikként került a szombati fináléba – írja az MTI tudósítása.

A tegnapi nap azért volt nehéz, mert még félúton sem voltunk, de ma már sokkal jobb volt. Nagyon örülök az aranyéremnek”

– nyilatkozta Hosszú az M4 Sportnak, majd később így folytatta:

Egyre jobban érzem magam, már csak két nap van hátra, és rendkívül felszabadító érzés, hogy van már hat érmem.”

Hosszú Katinka már most beállított egy újabb rekordot, hiszen öt egyéni aranyat korábban mindössze ketten szereztek a rövidpályás világbajnokságok történetében. A magyar úszó kedden 400 méter vegyesen győzött, valamint 200 méter gyorson lett második, szerdán 100 méter háton és 200 méter pillangón nem talált legyőzőre, majd csütörtökön 200 méter háton diadalmaskodott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére