Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: befejezõdött a politikai korrektség idõszaka

Bertha László

2016.12.10. 11:58

Magyarország egy erõs Európai Unióban bízik, mert az ország csak egy erõs unióban tud sikeres lenni - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter a Die Presse címû osztrák lapnak adott interjúban.

Magyarország egy erős Európai Unióban bízik, mert az ország csak egy erős unióban tud sikeres lenni – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter a Die Presse című osztrák lapnak adott interjúban.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint vissza kell nyernie az EU-nak a versenyképességét, meg kell tudnia védeni magát, illetve el kell hagynia a politikai korrektséget.

Szijjártó Péter a lapnak adott interjúban leszögezte, hogy a politikai korrektség időszaka befejeződött, az európai és az amerikai embereknek is elegük van a kétszínűségből.

A szavazók arra kényszerítik a politikusaikat, hogy bátran viselkedjenek és néven nevezzék a kihívásokat

– mondta a külügyminiszter, aki szerint a politikai korrektség rossz dolog, ha a problémákat nem a tényeknek megfelelően mutatják be, hiszen így megfelelő válaszokat sem lehet rájuk találni. Nem mindegy például, hogy migránsokkal vagy menekültekkel van-e dolgunk.

Az újságíró azon kérdésére, hogy Magyarország „különutassága” és a menekültek befogadásának elutasítása gyengíti-e az Európai Uniót, Szijjártó Péter úgy válaszolt, hogy a bevándorlási válságban Magyarország és a visegrádi államok voltak az elsők, melyek válaszokat adtak és az unió külső határainak védelmét követelték. Magyarország jó oldalon állt a kérdésben – szögezte le Szijjártó.

Szijjártó Péter szerint az európai intézmények nem figyeltek eléggé az emberek problémáira; csődöt mondott az a nézet, hogy egyre több jogkört kell Brüsszelnek adni. A magyar külügy vezetője szerint csak erős tagállamok tudnak erős Európai Uniót teremteni.

A külügyminiszter a Die Pressenek adott interjúban bírálta az eddigi amerikai külpolitikát is, amiért a liberalizmus leple alatt megpróbált más országokat kioktatni. Szijjártó mindehhez hozzátette, hogy az, ami az Egyesült Államokban működik, az nem biztos, hogy Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában vagy Afrikában is működni fog.

Miért lelkesedett Donald Trumpért a magyar kormány? – tette fel a kérdést az osztrák újságíró.

Szijjártó Péter válaszában leszögezte, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok három fontos pilléren nyugszanak, ami közül kettő, a védelem és a gazdaság kiválóan, azonban a politikai kapcsolat rosszul működött. Indoklása szerint 2010, vagyis Magyarország „átalakításának” kezdete óta a magyar kormány erős nyomás alatt állt.

Trump migrációval kapcsolatos álláspontja közelebb áll Magyarországhoz, mint Hillary Clinton nézete

– jelentette ki Szijjártó.

(MTI, Die Presse)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére