Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobboldali belharc jöhet Ausztriában

Tóth Dalma

2016.12.11. 16:08

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) a következõ választáson mindent meg fog tenni azért, hogy ne a Szabadságpárt (FPÖ) elnöke legyen a kancellár. Indul a jobboldali harc Ausztriában.
BÉCS, 16:08

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) a következő választáson mindent meg fog tenni azért, hogy ne az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke legyen a kancellár. Indul a jobboldali harc Ausztriában.

A felmérések szerint az FPÖ továbbra is a legnépszerűbb párt, úgyhogy nem lesz könnyű dolga az ÖVP-nek. 

Reinhold Mitterlehner alkancellár, az ÖVP elnöke a Kronen Zeitungnak adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az pártjának meg kell mutatnia, hogy jobb elképzelései vannak. Hozzátette, hogy úgy látja, támogatóik átpártolnak az FPÖ-höz és ezt nem szabad hagyni.

Mitterlehner az elnökválasztáson a Zöldek jelöltjét, Van der Bellent támogatta, mert szerinte Ausztriának a “világra nyitott és nemzetközileg elfogadott államfőre van szüksége.”

Az alkancellár elmondta azt is, hogy folytatni fogják az uniós előírásoknak megfelelő menekültpolitikát. Ez azt jelenti, hogy lezárják a balkáni útvonalat, megerősítik az uniós külső határok védelmét és kiállnak a visszatoloncolások végrehajtása mellett. Meglátása szerint az ország lakossága a menekültek integrációja mellett és az ellenőrizetlen bevándorlás ellen foglal állást.

A közvélemény-kutatások szerint az FPÖ a legnépszerűbb párt, jelenleg 34 százalékon áll. A kormánykoalíció pártja, az osztrák szociáldemokraták, az SPÖ 27 százalékos támogatottsággal bír. Az ÖVP-re a választók 19 százaléka szavazna. 

A két hagyományos nagy párt – az SPÖ és az ÖVP – gyengülését az is jelzi, hogy az ausztriai államfőválasztáson egyikük jelöltje sem jutott be a választás második fordulójába.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére