Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.12.13. 19:59

Trump megnevezte külügyminiszterét; Merkel és Hollande meghosszabítaná az oroszok elleni szankciókat; Orbán Viktor szerint Magyarország nem érdekelt a büntetõ jellegû Brexitben. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Tillerson lesz az USA új külügyminisztere

Trump Rex Tillersont fogja jelölni a külügyminiszteri posztra. Az ExxonMobil energiaipari óriás vezérigazgatója a miniszteri poszt mellett egyben a Nemzetbiztonsági Tanács tagja is lesz. A külügyminiszteri szék a legrangosabb a miniszteri tárcák közül. Tillersont több nagy név is támogatta, így Condoleezza Rice és James Baker korábbi külügyminiszterek. Az erős hátszél jól jött a vezérigazgatónak. Tillerson nézetei nem teljesen vágnak egybe Trump elképzeléseivel, ezekről bővebben itt és itt olvashatsz.

Merkelék meghosszabbítanák az Oroszország elleni szankciókat

A francia elnök és a német kancellár az ukrajnai konfliktust rendezni hivatott minszki egyezmény akadozó alkalmazásával indokolták felhívásukat. Az Európai Unió pénzügyi, védelmi és energetikai együttműködésének korlátozásával próbált eddig nyomást gyakorolni Moszkvára, nem sok sikerrel. A szankciók hatálya január végén jár le. Hollande Moszkvát ostorozta, amiért az Szíria kérdésében vétóival a haladás kerékkötője az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Orbán: Magyarország nem büntető jellegű Brexitben érdekelt

A kormányfő a Michel Barnier-vel, a Brexit uniós főtárgyalójával folytatott megbeszélést kedden, Budapesten. Barnier azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy tájékozódjon a brit kilépéssel kapcsolatban Magyarországnak fontos szempontokról. A kormányfő által ismertetett magyar álláspont lényege, hogy "a Nagy-Britanniában tanuló és dolgozó magyarok szerzett jogai ne csorbuljanak a jövőben sem." Emellett fontosnak nevezte, hogy a Magyarországon lévő brit cégek magyar alkalmazottainak helyzete is stabil maradjon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére