Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nagy multicégek maghajoltak a magyar munkavállakók elõtt

888.hu

2016.12.27. 10:28

A kereskedelmi üzletláncok végre bért emeltek. De ezen felül, megpróbálják a kereskedelmi munkát még vonzóbbá tenni.

A Spar büszke arra, hogy 13. havi bért is fizet alkalmazottaiknak. Ezen felül táborok, jubileumi ünnepségek, iskolakezdési támogatás, dolgozói vásárlási kedvezmény, Erzsébet-utalvány, hűségbónusz és további teljesítményfüggő juttatásokkal honorálják a kollégák munkáját. 

Az IKEA szombatra is fizet hétvégi pótlékot nem csak vasárnapra. A svéd multinál elsődlegesek az emberei tényezők. Minden ember számára adódhat életbevágó és azonnali elintéznivaló, így természetesen bármely munkatársnak lehetősége van arra, hogy előbb elmehessen, vagy később érkezzen egyes esetekben. Az IKEA-nál, minden élethelyzetet igyekeznek figyelembe venni a beosztások tervezésénél. A kantinban a gyümölcs és a friss saláta ingyen és meleg ital is ingyen jár a dolgozóknak - tudta meg az Origo

A Tesco 2016-ban a munkatársak véleményét alapján alakította ki hatféle cafeteria-csomagját. A dolgozók havi nettó 12 ezer forintért választhatnak a juttatások közül. A Tesco azt is elárulta, hogy az irodai alkalmazottak mostantól rugalmasan eldönthetik, hol szeretnének dolgozni:akár otthonról, vagy egy közeli Tesco áruházból is végezhetik munkájukat.

A Tesco idén 3,5 milliárdot forintot fordított bérfejlesztésre.

Azt az Aldi nem árulta el az Origonak, hogy mennyivel emelte dolgozói bérét 2016-ban, de korábban azt írták, hogy a heti 30 órás munkáért 222 ezer forint bruttó bért fizetnek. Az IKEA idén 11 százalékkal emelte dolgozói fizetését, az Auchan évi plusz 14 százalékról számolt be, a Sparnál 10 százalékkal ugrottak meg a bérek. A Tesco pedig azt írta 11 százalékkal keresnek idén többet a dolgozóik.         

Idén az IKEA igazolta le a legtöbb alkalmazottat az általunk megkérdezett kereskedelmi láncok közül. A Soroksáron épülő új áruház miatt 300 új munkatársat vettek fel. Az Aldi azt írta, hogy több száz fővel bővült idén a kollégáik száma. Az Auchannál hiába indították el az online áruházat mégsem nagyon változott a munkavállalóik száma.
20%-kal emeli dolgozóinak bérét a Lidl

A kormányzati törekvésekkel összhangban, a kereskedelmi szektorban legnagyobb mértékű béremelést hajt végre a Lidl Magyarország. A 2016-os komplex bérfejlesztési folyamat első lépéseként március 1-jétől 5%-kal emelkedett, július 1-jétől további 15%-kal nő a vállalat minden fizikai dolgozójának fizetése országszerte. Az áruházlánc a 2016-os gazdasági évben 1,2 milliárd forintot invesztál az alkalmazottak támogatásába, ezen felül a kereskedelmi szakdolgozók bérminimumának definiálását is javasolja.

A szektorban jellemző átlagbéreknél magasabb fizetést, képzéseket és egyéb béren kívüli juttatásokat nyújtó Lidl Magyarország évek óta élen jár a dolgozók javadalmazásában.

A Lidl Magyarország a hazai kiskereskedelmi szektor legdinamikusabban fejlődő szereplője. Magyarországon 2004-ben jelent meg a piacon, amikor első logisztikai központját és 12 üzletét megnyitotta. Mára már 165 áruháza, 3 logisztikai központja és több mint 4000 dolgozója van hazánkban - írják közleményükben. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére