Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rasszizmus miatt lépnek le a színészek egy német színháztól

Bertha László

2016.12.28. 17:28

Több színész és énekes távozik a németországi Gera város színházától a hétköznapokban tapasztalt rasszista, idegengyûlölõ támadások miatt.

Több színész és énekes távozik a németországi Gera város színházától a hétköznapokban tapasztalt rasszista, idegengyűlölő támadások miatt – írja az MTI.

A színház négy színésze, illetve énekese döntött úgy, hogy az új évadra nem újítja meg szerződését a teátrummal, mert az utcán újra és újra sértő megjegyzéseket kapnak bőrszínük miatt, vagy mert nem beszélnek németül. A művészek szerint a verbális támadások elérték a tűréshatárt – erősítette meg a hírt Kay Kuntze, a Gera-Althenburg Theater igazgatója.

Többször is sértegették például a színház egy Németországban született, ázsiai gyökerű munkatársát. Az igazgató arra kérte az érintetteket, hogy tegyenek rendőrségi feljelentést, de ők nem akarják, hogy áldozatként bélyegezzék meg őket.

A megdöbbenését és aggodalmát hangoztató igazgató szerint ez az első eset, hogy valaki rasszista támadások miatt távozik a színháztól, amelynek 300 munkatársa közül minden hatodik külföldi, a balett-társulatban például csak egyetlen német van.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a gerai színház multikulturális intézmény, maga a megvalósult integráció.

A türingiai város polgármestere, Viola Hahn közölte, hogy a gerai színház a nemzetek sokszínűségéből él, Gera egy világra nyitott város és a történteket nem hagyják szó nélkül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére