Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyorstalpaló Vonának: ezekre a kiszólásokra utalt Köves Slomó

Sümeghi Lóránt

2016.12.31. 17:58

Az elmúlt években jó néhány olyan eset fordult elõ, amikor a Jobbik politikusai antiszemita kijelentéseket tettek.

Az elmúlt években jó néhány olyan eset fordult elő, amikor a Jobbik politikusai antiszemita kijelentéseket tettek.

Mint ismert, etikai vizsgálatot indított a Jobbik a párt vecsési szervezete ellen, mert a közösségi oldalukon „eszement ötletnek” nevezték, hogy üdvözöljék hanuka (vagy mi a fasz - ahogyan ők fogalmaztak) alkalmából a zsidóságot. Az Origo azonban emlékeztet, hogy 

nem a vecsési ügy volt az első, amikor antiszemita botrányba keveredett a Jobbik.

Nem is olyan régen, 2015 márciusában Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselőről derült ki, hogy korábban beleköpött a Duna-parti holokauszt-emlékműbe. A Demokratikus Koalíció hozott nyilvánosságra egy fotót, amelyet Kulcsár körlevélben küldött el párttársainak. A képen Kulcsár a nyilasok által a Dunába lőtt zsidóknak emléket állító vascipők előtt pózol.

A fotóhoz a képviselő az alábbi szöveget írta: „Ma délután egy kis feltöltődésre vágytam, ezért meglátogattam a Duna-parton, a képen látható vidám helyet. A kép a cipőbe köpés után készült. Hozzátette:

mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, megjön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!”

A fotó és az e-mail valódiságát a Jobbik is elismerte. Ugyanakkor szerintük Kulcsár Gergely megbánta a "hirtelen felindulásból elkövetett tettét", az idő múlása és a megbánás miatt pedig a párt lezártnak tekinti az ügyet. 

Holokauszttagadás is előfordult

De nem ez volt az egyetlen antiszemita botrány, amely a jobbikos Kulcsár Gergelyhez köthető. Szintén tavaly került nyilvánosságra a frakciótársainak 2012-ben írt levél, amelyben

a politikus „kamukausztnak” nevezte a népirtást.

A nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadásának gyanújával nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség. Végül bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást, így Kulcsár Gergely elkerülte a három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény miatti vádemelést.

Az ügyészség határozata szerint a frakciótársainak írt levelében a parlamenti képviselő a holokauszt „kamukausztként” említése kimeríti a nemzetiszocialista rendszer bűneinek tagadását, ám ez nem a nagy nyilvánosság előtt történt, mivel az e-mailt egy szűk, 46 párttársát tartalmazó zárt csoportba küldte, közülük pedig csak 11-en olvasták bizonyíthatóan.

Volt olyan jobbikos, akit azonban el is ítéltek.

Jogerősen elítélték viszont a holokauszt tagadása miatt Ágoston Tibort, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselőjét, akinek 750 ezer forintot kellett fizetnie – erről 2016 márciusában döntött a Debreceni Törvényszék. Ágoston Tibor 2014. január 12-én Debrecenben vett részt a Don-kanyarnál meghalt katonák emlékére rendezett megemlékezésen.

Szónoklatában azt mondta: „Magyarország 2014-ben két nagy rendezvényre, megemlékezésre készül. Az egyik a magyar áldozatok, a hősök, az elesettek, a másik pedig

a hollókamu, bocsánat hollókaszt."

Még mindig nem jó. A holokaszt – szándékos volt, elnézést kérek érte – és annak áldozataira való megemlékezés.” Vagyis maga is elismerte, hogy szándékos szóferdítést használt.

Csakhogy Vona Gábortól és Gyöngyösi Mártontól sem áll távol a zsidókon való élcelődés.

Vona Gábor pártelnök ezen az archív felvételen éppen élő adásban küldte el Izraelbe az M1 műsorvezetőjét, mert a radikális párt elnökének nem volt kedve válaszolni a hozzá intézett kérdésre.

Ezen a szintén archív felvételen pedig Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke viccelődik azon, hogy a magyar kormányfő, Orbán Viktor kipában magyarázkodik a zsidók előtt.

És végezetül pedig következzék az örök klasszikus jobbikos felvétel, ahol nemcsak Vona Gábor és Gyöngyösi Márton alkot maradandót, hanem a Jobbik házi lelkésze, ifj. Hegedűs Lóránt is.

Reméljük, Vona Gábornak mindezek fényében kevesebb álmatlan éjszakája lesz annak kapcsán, hogy Köves Slomó rabbi vajon miért utasította vissza mindkét álszent próbálkozását.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére