Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurz nagy ívben tesz a politikai korrektségre

Bertha László

2017.01.08. 11:28

Ausztria külügyi- és integrációs minisztere betiltaná a hidzsáb viselését az állami intézményekben. A kereszteket azonban a helyükön hagyná.
BÉCS, 11:28

Ausztria külügyi- és integrációs minisztere betiltaná a hidzsáb viselését az állami intézményekben. A kereszteket azonban a helyükön hagyná.

A néppárti Sebastian Kurz – az utóbbi idők tendenciát figyelembe véve – egy nem éppen szokatlan javaslattal állt elő, bár a liberálisok számára meglehetősen inkorrekt lehet politikailag.

Sebastian Kurz az integrációs szakértőkkel és kormányzati tanácsadókkal egyetemben azt kéri, hogy tiltsák be a fejkendő (hidzsáb) viselését a közintézményekben, amelyről az osztrák integrációs törvény is rendelkezne.

Az új szabályozás különösen az iskolák esetében lenne létfontosságú, mivel Kurz szerint

ott példaértékű hatást és befolyást gyakorolna a fiatalokra. Noha Ausztria egy vallásbarát ország, de ugyanakkor egy szekuláris állam is”

 –jelentette ki az integrációs miniszter.

Sebastian Kurz azt is hozzátette, hogy a szabályozás nem érintené a keresztek (feszület) kérdését, mert az történelmileg is az osztrák kultúra része.

Az új szabályozáshoz egyelőre további tárgyalások szükségesek a koalíciós partnerrel, a szocialista SPÖ-vel. A miniszter mindemellett a Korán szalafisták általi forgalmazását is betiltaná. A különféle jogvédő szervezetek és az iszlám képviselői felháborodtak a javaslaton.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére